Treća knjiga Jasenke Lalović promovisana u Petrovcu

Knjiga “Kastigulja”, treći dio trilogije “Brda od pelina” Jasenke Lalović, “barske Petrovčanke nastanjene u Beogradu”, promovisana je sinoć u Spomen domu “Crvena komuna” u Petrovcu.

Moderatorka Milica Stanić Radonjić je potencirala da je riječ o “Kastigulji koja živi u Reževićima, a preci su joj u Spiču, Kotoru i Budvi”, objašnjavajući da je u centru interesovanja autorke “priča o ženi, ali i muškarcima, sa potpuno novom perspektivom”.

Katina Jovanović, profesorica književnosti, navela je. pored ostalog, da su u ovom dijelu triologije više zastupljeni muškarci u odnosu na prethodna dva djela, i da je zapravo ovaj roman priča o muškarcima iz ženskog ugla.

Autorka je izrazila zadovoljstvo zbog prilike da “roman bude predstavljen publici u izazovnim epidemiološkim vremenima” i najavila još jednu promociju na istom mjestu, u isto vrijeme, kako bi svi zainteresovani mogli pratiti predstavljanje romana, uz poštovanje epidemioloških mjera.

Prva dva dijela trilogije – “S one bande moje gore” i “S ove bande moje gore” – imali su odličan prijem među čitalačkom publikom. U barskoj opštini su promovisane u Dvorcu kraja Nikole i na Virpazaru.  Jasenka Lalović je rođena Paštrovka. Osnovnu školu je završila u Petrovcu, Gimnaziju u Baru, a fakultet u Beogradu, gde i danas živi.

Share.

Comments are closed.