Treće mjesto u Sarajevu za Tinov Volvo

Na jubilarnim XX “Oldtajmer susretima Sarajevo”, naš sugrađanin Valentino Tino Marđokić je sa svojim Volvom 544 pv iz 1959. godine osvojio treće mjesto u klasi oldtajmera od 1950. do 1960. godine.

Na ovom prestižnom događaju učestvovalo je oko 70 automobila iz svih zemalja bivše Jugoslavije, Mađarske i Holandije. Pažnju su jednako plijenile Zastave 101, kao i raritetni modeli Forda, Volvoa, Mercedesa, Pežoa, Opela, Renoa, BMW-a, FIAT-a, Lanćije, Folksvagena i mnogih drugih marki.

Za razliku od 2016. godine, kada je neobični Volvo na istoj manifestaciji osvojio dvije nagrade – najljepši automobil prema glasovima publike i drugo mjesto žirija, ove je Marđokićev „ljubimac“ nagrađen trećim mjestom.

„Ovo je drugi put da učestvujem na oldtimer susretu u Sarajevu. Moram istaći da je konkurencija bila ogromna, ove godine je, nakon pauze zbog koronavirusa, učestvovao veliki broj prelijepih oldtajmera. Srećan sam jer sam se i ovog puta kući vratio sa peharom, bogatiji za još jedno iskustvo. Organizacija je bila fenomenalna, imali smo razne izlete i druženja, uspostavili smo nove kontakte i nadam se da ćemo uspijeti da im istom mjerom uzvratimo“, ponosno je kazao Marđokić.

Osim po boji, Volvo je specifičan po tome što ima samo tri brzine, nema sigurnosne pojaseve, niti žmigavce i rikverc svijetla, a akumulator ima svega 6 volti.

Izložba vremešnih ljepotana održana je u centru Sarajeva, ispred Narodnog pozorišta, gdje su posjetioci mogli pogledati i fotografisati sva vozila, te svojim glasanjem odabrati automobil ovogodišnje manifestacije.

Najstariji automobil manifestacije, star čak 100 godina je Bjuik iz 1922. godine čiji je vlasnik Rudolf Adamko iz Mađarske. Prema glasovima publike za najljepšeg četvorotočkaša proglašen je je Golf 2 iz 1982. godine, a za najoriginalniji Zastava 750 iz 1978. godine.

Organizator susreta starih automobila, kao i svih prethodnih godina jeOld Timer Klub Sarajevo.

Share.

Comments are closed.