U Baru održana tribina Uprave prihoda i carina

Uprava prihoda i carina danas je organizovala prvu ovogodišnju tribinu posvećenu prezentaciji rezultata istraživanja zadovoljstva poreskih obveznika radom Uprave, ali i jačanju proaktivne i dvosmjerne komunikacije između UPC i privrede u toku prireme turističke sezone.

Kako su saopštili, poreskim obveznicima iz Bara i Ulcinja predočeni su najvažniji aspekti elektronske fiskalizacije.

“Fokus je stavljen na postupak uvođenja fiskalizacije kod fizičkih lica koja se bave izdavanjem turističkog smještaja u domaćoj radinosti. Prezentovane su najrelevantnije norme iz poreskih propisa, kako u dijelu koji se odnosi na poresku reformu sprovedenu kroz program “Evropa sad”, tako i u dijelu koji se odnosi na izmjene stopa poreza na dodatu vrijednost i reprogram poreskog potraživanja”, naveli su iz Uprave.

Organizovanje tribina, dodaju, predstavlja nastavak dobre prakse direktnog komuniciranja UPC sa poreskim obveznicima u predsezoni sa ciljem “blagovremene pripreme i uspostavljanja legalnog poslovanja kod lica koji sezonski obavljaju djelatnost, te obezbjeđenja visokog stepena poštovanja poreskih propisa”.

U skladu sa tradicionalno dobrom i kvalitetnom saradnjom, tribinu su podržali Privredna komora i Unija poslodavaca CG koje predstavljaju važnu sponu između poreske administracije i ciljnih grupa u privredi.

 “Takođe, pored tribine za poreske obveznike, danas je održana i prezentacija istraživanja zadovoljstva poreskih službenika, koje je sprovedeno od strane agencije IPSOS”, dodali  su.

Naredne tribine, kako se navodi, biće organizovane 25.maja u Kolašinu za poreske obveznike iz Kolašina i Bijelog Polja, te 26. maja u Budvi za privrednike iz Budve, Kotora i Tivta.

“Tribine će biti organizovane i za poreske obveznike iz ostalih opština koje su prepoznate kao dio turističke ponude Crne Gore i u kojima tokom ljeta veliki broj obveznika obavlja sezonsku djelatnost”, zaključili su iz Uprave.

Share.

Comments are closed.