Učenici i nastavnici OŠ BJO uživali u Nedjelji italijanske kuhinje

Nedjelja italijanske kuhinje se obilježava osmi put u svijetu, a taj događaj ispratili su večeras, na svoj način, i učenici i nastavnici u OŠ “Blažo Jokov Orlandić“.

Italijani su ovaj „praznik  hrane“ osmislili ne samo da bi pokazali svijetu da imaju najbolju, najpopularniju ili najzdraviju kuhinju, već i da bi kroz pripremu jela, promovisali ljubav, kao i značaj porodice i prijatelja.

“Italijani kuvaju srcem i zato im je važno da taj obrok podijele sa dragim osobama. U tom duhu proteklo je i druženje u našoj školi, gdje su, osim degustacije brojnih italijanskih specijaliteta i druženja, učesnici mogli da uživaju i u muzici i izložbi likovnih radova od paste. To je tzv. ‘Pasta art'”, kazala je Radio Baru i Bar Infu Milica Milošević Franićević, profesorica italijanskog i organizatorka ove manifestacije u školi.

Proglašeni su i pobjednici u kategoriji radova od pašte (paste) i to: prvo mjesto Tamara Glavičić, drugo Staša Petranović i treće Benjamin Mehović.

Organizatori su željeli da naglase da su simbolične poklone u vidu italijanskih proizvoda obezbijedili sponzori „Bartrade“ i „Kefalogiko“. Ostali sponzori koji su pomogli u organizaciji ove manifestacije su firme „Italycentrogroup“ d.o.o, „Stilitalia“ i kafe bar „Pascucci“.

Share.

Comments are closed.