Učenici SEUŠ u stručnoj posjeti Građanskom birou

U protekloj sedmici, učenici obrazovnog programa “ekonomski tehničar/ka” JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole, obavili su stručne posjete Građanskom birou Opštine Bar.

“Zahvaljujući razumijevanju Sekretarijata za lokalnu samoupravu, srednjoškolci su upoznati sa procedurama kancelarijskog poslovanja i time znatno povećali obim praktičnih znanja iz modula ‘Administrativno poslovanje za prvi razred’. Sa postupkom prijema zahtjeva građana, njihovim raspoređivanjem i evidentiranjem, kao i sa upućivanjem akata na administrativnu-tehničku obradu, učenike su upoznali službenici Katarina Čelebić i Albert Alić. Rukovodilac Građanskog biroa Snežana Đalović veoma sadržajno je predstavila svakoj od četiri grupi polaznika značaj dostavljanja i arhiviranja akata, a veoma slikoviti prikazi dobre prakse privukli su veliku pažnju i ostavili izuzetan utisak na mlade posjetioce.

Putem ovih i sličnih aktivnosti, učenici JU SEUŠ Bar ostvaraju neophodno sručno usavršavanje i unapređuju svoja teorijska znanja. Važno je naglasiti da će tokom predstojećeg perioda učenici, koji pohađaju ovaj modul, imati i organizovanu posjetu Arhivskom odsjeku Bar”, stoji u dopisu iz SEUŠ kojeg potpisuje profesor Neđeljko Đurović.

Share.

Comments are closed.