Kekec iznjedrio još jednu generaciju uspješnih đaka i dobre djece

OŠ “Kekec” i ovu godinu završava uspješno, rukovodeći se principom da je obrazovanje najvažnija tačka u odrastanju svakog mladog čovjeka. Prema riječima direktora, Dragana Markovića, na tom zahtjevnom putu najveći fokus stavljaju na poboljšanje uslova rada, a nemjerljiv je i doprinos stručnog i posvećenog nastavnog kadra.

“Naša škola obično ima po dva odjeljenja svake godine. To je brojka od oko 60 đaka. Gravitiramo prema području Sutomora, Čanja, kao i mjestima koja su malo dalje od Bara. Ističemo da smo ove godine imali sjajnu generaciju, a diplomu Luča, ne dajemo baš lako”, ističe sagovornik Radio Bara i Bar Infa.

Zbog toga ih je ove godine svega četiri.

“Najbitnije je da mlade ljude usmjerimo na pravi put. Na njemu neko zasluži sve petice, a neko ima možda slabiji učinak. Škola broji 650 đaka, a trudimo se da vodimo računa o edukaciji svakog ponaosob”, jasan je Marković.

Ističe da je za vrijeme njegovog mandata učinjeno koliko se moglo.

“Uvijek nešto nedostaje. Moramo da riješimo problem sa krovom koji prokišnjava. Nadam se da ćemo se uskoro pohvaliti završenim poslom, iako su procedure za dobijanje grantova komplikovane”, objašnjava.

Podvlači da mu je, kao rukovodiocu, sreća što je nastavni kadar izvanredan.

“Svi su pravi profesionalci, imamo i mlađe, ali i starije nastavnike. Na istom smo zadatku, pri čemu je najvažnija dobra organizacija”, poručuje Marković.

Kao kuriozitet izdvaja što se može pohvaliti da u “Kekecu” nema izraženog vršnjačkog nasilja.

“Desi se ponekad situacija da se neko sa nekim pokoška, izleti gruba ili neprimjerena riječ, ali su to stvari koje se lako rješavaju. U svjetlu tragedije u Beogradu, ozbiljno smo se angažovali da našim učenicima kroz razgovor, sa ljubavlju i otvorenošću, poput roditelja, objasnimo do kakvih posljedica može da dovede devijantno i neprimjereno ponašanje. Svjedoci smo, nažalost, do koje mjere posljedice mogu biti fatalne. Pravi je izazov, ali se nadam da će generacije koje dolaze, i pored brojnih pošasti savremenog društva, ipak znati da nađu pravi put”, optimističan je direktor sutomorske škole.

Sa vedrinom priča o novom upisu i polumaturi devetaka.

“U petak, 26. maja nas očekuje ponovljeni ispit iz matematike, a potom i polumatura, kojom će njihovo osnovnoškolsko obrazovanje i druženje biti, vjerujem, lijepo zaokruženo. Generacija je bila odlična, a volio bih da u nekoj od narednih godina upišemo i tri razreda prvaka”, zaključuje direktor OŠ “Kekec”.

Share.

Comments are closed.