Večeras hit – predstava: Sitnice koje život znače

Pozorišnu verziju uzbudljivog, duhovitog i crnohumornog bestselera „Sitnice koje život znače“ italijanskog pisca Lorenca Maronea, u režiji Andreja Nosova, jednu od predstava koje su obilježile kulturno ljeto u regionu, barska publika premijerno će gledati u petak 9. decembra u 19h na velikoj sceni Doma kulture.

„Sitnice koje život znače“ urađene su u koprodukciji Narodnog pozorišta Beograd i Centra za kulturu Tivat, a poslije velikog uspjeha na 18. festivalu „Purgatorije“ u Tivtu osvojile su dva priznanja na 9. festivalu „Nova Tvrđava teatar“ – glumici Neli Mihailović pripala je nagrada za najbolju žensku ulogu, a Mladen Andrejević je za lik Čezarea osvojio nagradu “Milan Gutović”.

U Maroneovoj priči o običnim ljudima koji se trude da žive najbolje što umiju u ovom našem surovom svijetu, sam naslov nam sugeriše i podsjeća nas da su upravo neke „sitnice“, prijateljstvo, saosećanje, poštovanje, iskrenost, ljubav…, najvažnije u životu.

Glavni junak je Čezare, usamljeni cinik – knjigovođa koji penzionerske dane provodi uz malo alkohola, džangrizanje, u društvu ostarele prostitutke Rosane, i tek na zalasku života počinje da osjeća patnju drugih ljudi…

Članovi autorskog tima predstave pored reditelja Nosova su i dramaturg: Đorđe Kosić, kostimograf Selena Orb, scenograf: Dejan Todorović i kompozitor: Draško Adžić.

Glumci su Mladen Andrejević, Nela Mihailović, Vanja Ejdus, Dušan Matejić, Nina Nešković i Rade Ćosić.

Ulaznice, po cijeni od 5 eura, se mogu kupiti na biletarnici Doma kulture u petak od 15h do 19h.

Share.

Comments are closed.