Vesela Radović Mišković obasjala barsku galeriju

U galeriji “Velimir A. Leković” večeras je otvorena treća samostalna izložba fotografija Vesele Radović Mišković, naslovljena “Svjetlost”.

„Ovo je prva izložba u 2021. godini, za koju se iskreno nadamo da će biti bolja od 2020. Nalazimo se, svi zajedno, u jednoj čudnoj situaciji, svi smo spakovani u neki svoj prostor, gube se neke lijepe navike. Upravo je kultura ta koja mora ponovo da progovori u ime altruističke ljudske dimenzije, da se opet povežemo, da govorimo o nekim lijepim stvarima, da iznova krenemo sa jednom životnom pričom, jer ako nemamo nade, ako nemamo svjetlosti, ove svjetlosti koju nam je večeras donijela Vesela Radović Mišković, onda ćemo biti pod velikim znakom pitanja“, kazao je otvarajući izložbu upravnik Barske galerije Milun Lutovac.

On je istakao da sve u Baru raduje što priču o izlagačkoj djelatnosti možemo započeti izložbom koja u sebi nosi mnogo nade, potencijala, lijepih stvari, koje nas podsjećaju na ono vrijeme kakvo smo nekada oko nas imali u neograničenim količinama.

„A ovo vrijeme u kome se sada nalazimo, naučilo nas je da to ne može biti uvijek nadomak ruke, kao što smo navikli. Možda je to dobra lekcija, da bi bolje znali da cijenimo ono što se nalazi na ovim slikama, kao izlaz i mogućnost da budemo svoji na svome“, poručio je Lutovac, uz zahvalnost autorki koja nas je, kako je kazao „na svoj način podsjetila na one prave vrijednosti, dimenziju, kada je u pitanju čovjek naspram čovjeka“.

Iako su, organizujući izložbu, imali nekoliko dilema, čak su i satnicu otvaranja pomjerili, odustati nijesu htjeli.

„Sve to zbog vas i zbog nas, da svima u Crnoj Gori pošaljemo poruku da moramo da se borimo, da moramo da gledamo u svjetlost, u nadu, u sve ono što Vesela Radović Mišković u svom djelu na jedan fantastičan način prikazuje. Jedan dio toga možete večeras vidjeti u Baru“, kazao je Lutovac.

„Posljednjih deset dana sam obećavala svjetlost. I bi svjetlost danas, na 12.02.2021. u galeriji „Velimir A. Leković“, istakla je autorka, zahvalivši upravi Galerije, gradu Baru što su je pozvali da gostuje, publici koja je došla iz „raznoraznih gradova Crne Gore“, kao i sponzorima- JP Group Minhen, Optima apoteci Podgorica, Hepening Montenegro, kompaniji „Kalamper“, TO Bar, kao i Lidiji Burić, čiju kreaciju je nosila.

Izložba je otvorena do kraja mjeseca.

Share.

Comments are closed.