VIDEO: Ministar ekonomskog razvoja u posjeti opštini Bar

Predsjednik opštine Dušan Raičević primio je danas ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića koji je boravio u prvoj radnoj posjeti opštini Bar. Ministar i predsjednik opštine sa saradnicima razgovarali su o pripremama za predstojeću turističku sezonu, investicijama u turizmu na teritoriji barske opštine, o programima podrške sa nivoa lokalne i centralne vlasti za unapređenje preduzetništva i infrastrukturnim projektima važnim za Bar.

Ministar Milatović kazao je da je cilj susreta razgovor o izazovima u susret ovogodišnjoj ljetnjoj turističkoj sezoni.

„Želim da se zahvalim gradonačelniku na jako dobrom sastanku. Ovo je moja prva zvanična posjeta opštini Bar. Želio sam da u jednom konstruktivnom razgovoru sa gradonačelnikom i njegovim timom razgovaramo o izazovima koji stoje trenutno ispred svih nas kada je u pitanju što bolja realizacija predstojeće turističke sezone. U odnosu na određene stvari koje su se dešavale prošle godine mi više nismo u mogućnosti da napravimo bilo kakvu grešku koja nas može koštati kada je u pitanju što bolja realizacija turističke sezone ove godine. U tom smislu me i raduje jedna brojka koju sam danas čuo ovdje u Baru, da je u odnosu na 2019. godinu u istom periodu, trenutno broj turista u Baru na nivou od 50% od onoga što je bilo u 2019. godini. Nadam se da će to u narednom periodu doći na jedan nivo koji je i Vlada predvidjela za cjelokupnu godinu, što je nekih 60-65% onoga što smo imali u 2019. Upravo susreti poput današnjih i razgovori na različite teme su u cilju da što smislenije i što pripremljenije dočekamo ovu turističku sezonu. 

Pored turizma razgovarali smo i o ostalim temama važnim za dugoročan oporavak ekonomske aktivnosti u Crnoj Gori. O svim strukturnim problemima, o problemima koji postoje u dijelu sive ekonomije, o programima podrške sa nivoa lokalne vlasti i sa nivoa centralne vlasti kad je u pitanju unapređenje preduzetništva kao glavnog zamajcaekonomske aktivnosti i ekonomskog rasta u zemlji. 

Drago mi je da smo na ovaj način, jako lijepo i jako konstruktivno razgovarali o ovim temama. Unaprijed se radujem narednom sastanku na ovu i slične teme. Ja se nadam da ćemo u ovom periodu između, do tog narednog sastanka realizovati određene dogovorene stvari. Da budemo i mi sa centralne vlasti i gospoda sa lokalne vlasti vrlo često brži u smislu realizaciji određenih stvari i da pokažemo građanima da možemo sa riječi da pređemo na djelo“, kazao je Milatović. 

Predsjednik opštine Dušan Raičević izrazio je zadovoljstvo posjetom ministra i istakao da je cilj svih aktivnosti lokalne uprave i opštinskih službi u susret ljetnjoj sezoni ostvarenje što bolje sezone i što boljeg prometa.

„Želim da iskažem zadovoljstvo posjetom ministra Milatovića kao prvog predstavnika centralne vlasti koji je došao u zvaničnu posjetu Opštini Bar. Imali smo sadržajan i vrlo konstruktivan sastanak koji je za cilj imao dogovaranje zajedničkih aktivnosti za pripremu naše opštine u susret dolazećoj turističkoj sezoni. Prije svega,da konstatujemo da aktivnosti koje sa nivoa lokalne turističke organizacije i službi Opštine Bar trebaju da daju za rezultat jednu mnogo značajniju i bolju sezonu koja će rezultatirati boljim turističkim prometom.

Takođe sam iskoristio priliku da upoznam ministra Milatovića sa svim onim aktivnostima koje lokalna uprava sprovodi sa ciljem poboljšanja infrastrukture koja služi u svrhu turizma i turističke ponude, ali da ga upoznam i sa značajnim infrastrukturnim projektima koji se realizuju od strane privatnih kompanija, koje će u konačnici dovesti do toga da Bar kao turistički centar bude prepoznat, ne samo u zemljama regiona već i šire. 

Ovo je samo početak naše zajedničke saradnje koja će se ogledati u dobroj komunikaciji i zajedničkom djelovanju,koji treba da dovedu da turistička privreda ove godine osjeti sve one benefite koje je osjetila 2019. godine i da potvrdimo da ova turistička sezona može biti godina oporavka privrede“, kazao je predsjednik Raičević. 

Share.

Comments are closed.