VIDEO: U Baru danas sprovedena mobilna vakcinacija

Mobilna vakcinacija danas je sprovedena i u Baru. Od osam sati jutros autobus je obišao Virpazar, Sutomore i Stari Bar, a od 17, 30  građanima je bio na raspolaganju na glavnom gradskom trgu. Odziv građana je zadovoljavajući, kazala je za Radio Bar i Bar info dr Anđela Stanović iz barskog Doma zdravlja, koja je podsjetila da se građani svakog dana, od osam do 20 časova, mogu vakcinisati i na dva za to predviđena punkta, sportskoj sali barske Gimnazije i hotelu „Princess“.

Građani Bara, uz dva redovna punkta, danas su imali još jednu priliku da se vakcinišu brzo i efikasno.

„Obišli smo nekoliko lokacija i, po prvi put u Baru, sproveli mobilnu vakcinaciju. Odziv je bio zadovoljavajući, a građani su mogli vrlo brzo i gotovo u blizini svojih domova, da prime vakcinu. Bilo je ovo novo i veoma zanimljivo iskustvo, kako za građane, tako i ljekare i medicinsko osoblje“, kazala je dr Anđela Stanović, koja je objasnila da se procedura neznatno razlikuje u odnosu na organizaciju vakcinisanja na drugim punktovima, ali da svi građani, prije vakcine, moraju biti podvrgnuti ljekarskom pregledu.

“Razlika je jedino u tome što na ovakvom mobilnom punktu nemamo pristup elektronskom kartonu pacijenta, ali u razgovoru saznajemo kakva je njegova zdravstvena slika,  nakon čega  odlučujemo koja vakcina je adekvatna za pacijenta”, kazala je dr Stanović, apelujući na sugrađane da se vakcinišu, jer je to jedini  način, kako je istakla, da svi kolektivno budemo bliži globalnom cilju i uspješno se izborimo sa virusom SARS COV 2.

Građanima u Baru na raspolaganju je Sinofarm, i od prije nekoliko dana, i Astra Zeneka vakcina.

Većina želi da se vakciniše, ali ima i onih koji to neće učiniti, ili još uvijek razmišljaju, pokazala je anketa koju smo danas uradili u centru grada, ispred mobilnog punkta za vakcinaciju.

Od 4. maja, od kada je u Baru počela masovna vakcinacija, ukupno je do sada vakcinu primilo 10.000 građana.

Share.

Comments are closed.