VIDEO: Završene sportske igre u Mrkojevićima

U prethodnih osam dana, veliki broj takmičara, sportskih rekreativaca, ali i najmlađih, imali su priliku da se druže i takmiče u velikom broju disciplina, na 11. sportskim igrama “Mrkojevići 2019”.

Jedanaest godina zaredom, profesor, sportista i veliki entuzijasta Elvir Bajramović se trudi da se ova manifestacija održi.

“Igre su još jednom pokazale da sport ne poznaje granice među ljudima. Želim da zahvalim generalmom sponzoru Opštini Bar i predsjedniku Dušanu Raičeviću bez čije pomoći, koja je po prvi put ove godine dobijena, sve ovo ne bi bilo moguće. Hvala i ostalim odgovornim društvima – Turističkoj organizaciji Bar, preduzeću ‘Kalamper’ i ostalima što su pomogli da ovo sve izgleda ovako”, kazao je Bajramović.

Sa ocjenom da su Mrkojevići važan dio barske opštine, i da se u njih, baš kao i u druge krajeve treba ulagati složio se i predsjednik opštine Bar Dušan Raičević, kao da je i sa dijasporom bilo govora o izgradnji fiskulturne sale koja je neophodna školi iz ovog kraja.

“Drago mi je to sam večeras ovdje, i drago mi je što punih 11 godina postoji manifestacija ovog tipa, koja je samo nastavak nekada uspješnih ‘Dana Mrkojevića’. Lokalna uprava je i do sada pokazala i dokazala da brine o svakom kraju barske opštine, pa i o Mrkojevićima. Imali smo konstruktivne razgove sa dijasporom o dodatnim ulaganjima u ovaj kraj. Moja prva posjeta je baš prošle godine bila ovom kraju kada sam preuzeo mandat. Sportski podvizi su prepoznati, i idemo ka rješavanju infrastrukturne problematike oko fiskulturne sale”, rekao je Raičević.

I TOB-a je prepoznala važnost jedne ovakve manifestacije.

“Tako je, tu smo uvijek kada treba i gdje treba. Naša pomoć je bila takva da finansiramo i dio ove manifestacije, koja na lijep način promoviše vrijednosti ovog kraja, jer smo procijenili da se ovaj kraj može i dodatno turistički valorizovati”, kazao je Emil Kukalj, direktor TOB-a.

Iz Podgorice je doputovao i gensek OSCG Ivan Bošković, koji je po prvi put u Mrkojevićima, a došao je da oda priznanje vrijednom radu lokalnih odbojkašica.

“Čast mi je da sam prvi put ovdje, a razlog je jednostavan. Htio sam i lično da odam priznanje svemu onome što se ovdje, kada je odbojka u pitanju, radi, i pored toga što ove talentovane djevojčice nemaju fiskulturnu salu. Iskreno se nadam da će to brzo biti riješeno, a organizatorima čestitam na prelijepoj noći”, rekao je Bošković.

Osim nagrada u sportskim kategorijama, organizatori su novčano nagradili i dvoje uspješnih mladih ljudi iz Mrkojevića doktorku farmacije Aidu Nikezić, i uspješnog studenta Fakulteta za crnogorski jezik Amira Duškića. Devetogodišnja Uma Duraković je izrecitovala pjesmu sa kojom je zauzela drugo mjesto na šestoj Državnoj smotri recitatora u Beranama. Uslijedio je i čuveni “Mrkovski duzen”, za koji su bili zaduženi orkestar Arija Hajdarevića i solisti Miki Čobić, Mahmud Maloković, kao i Sabro Vulić koji više nije u muzičkim vodama, ali se odazvao pozivu organizatora.

Share.

Comments are closed.