Završeni radovi na uređenju enterijera Kuće maslina

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima obišao je Kuću maslina u kojoj su završeni radovi na uređenju enterijera prodajnog dijela i sale za konferencije u Kući maslina u Starom Baru.

Opština Bar je nakon izvršene primopredaje objekta vrijednosti preko milion eura koji je izgrađen u saradnji sa Vladom Crne Gore, finansirala izradu idejnog rješenja i glavnog projekta uređenja enterijera prodajnog dijela i sale za konferencije.

„Estetskim uređenjem kao i instaliranjem najsavremenije opreme biće omogućeno adekvatno izlaganje i prodaja proizvoda ne samo lokalnih već i maslinara sa čitavog crnogorskog primorja, a objekat će omogućavati održavanje radionica, seminara i obuka u cilju prenosa znanja i iskustava u proizvodnji maslinovog ulja“, naveli su iz lokalne uprave.

Elvira Muzurović, diplomirani inženjer arhitekture ispred firme “ARHING inženjering” DOO čiji je projektantski biro izradio glavni projekat objekta Kuće maslina kao i projekat uređenja enterijera, istakla je kako su još u fazi izrade projekta starobarski motivi kamena, drveta i masline zamišljeni i implementirani u enterijer objekta.

Kako je rečeno, opremanje objekta je predviđeno u dva segmenta, od kojih se jedan odnosi na uređenje enterijera, a drugi na nabavku kontinuirane linije za proizvodnju maslinovog ulja i druge prateće opreme za sveobuhvatni pogon u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

„Time će Kuća maslina biti zaokruženi administrativni, edukativni i proizvodni centar za razvoj maslinarstva u Crnoj Gori, kroz aktivnosti koje će imati za cilj prenošenje znanja i iskustava u proizvodnji maslinovog ulja, podizanja novih i održavanja postojećih zasada maslina, proizvodnju ekstra-djevičanskog maslinovog ulja, prodaju lokalnih proizvoda od masline i maslinovog ulja, kao i drugih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda vrhunskog kvaliteta“, zaključili su iz Opštine.

Share.

Comments are closed.