Brojne aktivnosti u virpazarskoj školi Jovan Tomašević

U OŠ “Jovan Tomašević” na Virpazaru, novembar i decembar protekli su u znaku brojni nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

8. novembra u ovoj obrazovnoj ustanovi prezentaciju su održali članovi RK “Mornar 7”, a učenici su naučili osnove mini rukometa i pokazali svoja znanja i vještine. Cilj je bilo podsticanje učenika da se bave fizičkom aktivnošću i edukuju o zdravom načinu života.

Doktorka Snežana Labović Barjaktarović je održala interaktivnu radionicu na temu „Gojaznost kod djece“ i ukazala na važnost zdrave ishrane i, naravno, fizičke aktivnosti.

I ove godine, nekadašnji učenik škole na Virpazaru, Albert Muratović, obezbijedio je vrijednu donaciju. Školi je poklonio šporet, dok učenike često obraduje slatkim poklončićima.

Poetski karavan „Susreta pod starom maslinom“, 18. novembra obišao je i školu na Virpazaru. Sa djecom su se družili i stihove govorili Gordana Sarić, Milenko Lale Damjanović i Goran Radojičić. Bila je to prilika da Gordana Sarić svoju novu knjigu „Kraljevski maskenbal“ promoviše upravo u ovoj školi.

Međunarodni dan djeteta, 19. novembar, učenici ove škole pamtiće po učešću na desetom zasijedanju Dječjeg parlamenta, održanom u Skupštini Crne Gore.

Povodom 11. novembra, Međunarodnog dana tolerancije, profesorica geografije Magdalena Bulatović organizovala je predavanja i radionice. Svoje prezentacije održali su i učenici sedmog razreda, Milica Velović, Lazar Đalac i Marija Pobor. Oni su podsjetili na značaj poštovanja, prihvatanja i uvažavanja različitosti.

Učenici ove obrazovne ustanove, Rado Buić, Aleksandar Mitrović i Krsto Petrović iz devetog razreda, učestvovali su u finalu kviza „Crna Gora i njena sloboda“, 25. novembra.

Početak decembra obilježila je sadnja maslina, u okviru projekta „Škole za masline“ koji realizuje NVO „Info sport Bar“.

Po tradiciji, OŠ „Jovan Tomašević“ učestvuje na Festivalu vina i ukljeve. Svoje radove i rukotvorine izložili su i prodavali na svom štandu, a novac od prodaje suvenira (165 erura) biće uplaćen na žiro račun Savjeta roditelja.

Share.

Comments are closed.