Dr Vraneš-Grujičić na Kongresu alternativne medicine u Beogradu

Prim Dr Milenka Vraneš-Grujičić učestvovala je na prvom srpskom Kongresu alternativne medicine u Beogradu, koji je okupio je veliki broj doktora klasične medicine koji se u praksi bave sa raznim oblastima tradicionalne medicine. Predavači su, istakla je ona, bili naučnici, fizičari, istraživači, doktori nauka iz regiona i šire.

Ukazano je na potrebu uvođenja ozbiljnih edukacija građana a i samih doktora kako bi se iskoristilo ono što priroda nudi a i sama situacija sa sve više bolesnih ljudi, nameće.

“U Crnoj Gori je donešen pravilnik o tradicionalnim i alternativnim metodama liječenja 2014 godine, gdje se navodi da su to stručno provjerene metode liječenja koje su lako dostupne, jeftine I neškodljive. Navedeno je ukupno 18 grana koje su namjenjene liječenju ali i prevenciji bolesti.Pomenućemo: akupunkturu, ajurvedu- indijsku medicinu, apiterapiju- liječenje medom i proizvodima pčela, aromaterapiju- liječenje eteričnim uljima, fitoterapiju, homeopatiju, joga vježbe sa najpopularnijom u svijetu,  novom  granom jogom smijeha. Tu je i kvantna medicina sa biorezonantnom terapijom i ispitivanjem Teslinim skenerom. Tu su i porodični raspored, makrobiotika, kiropraksa, energetske medicine – Reiki, tradicionalna domaća medicina, kineska medicina, psihoterapija”, istakla je primarijus dr Vraneš.

“U Crnoj Gori postoje institucije, ordinacije i ozbiljni stručnjaci, doktori koji su se opredjelili da primjenjuju ovaj vid liječenja. U eri korone i navedenih 200 post-covid simptoma, kao posledice korone, neophodno je uključiti ove priznate grane medicine, kako bi se pomoglo liječenju velikog broja oštećenih osoba. Obaveza ljekara je da upozna pacijenta sa svim mogućim metodama liječenja, pa je neophodno da i sami ljekari primjene propisanu zakonsku regulative – pomenuti pravilnik o tradicionalnoj medicini,” objašnjava ona.

“Kao dugogodišnji praktičar klasične medicine, redovno sam istraživala većinu od pomenutih oblasti a i primjenjujem ih u praksi svakodnevno. Naši sugrađani i sami učestvuju u nekim od ovih vidova liječenja koristeći čajeve, meleme, masaže, eterična ulja, biljnu hranu,” ističe primarijus dr Vraneš, koja dodaje da je  potrebno uputiti cjelokupno stanovništvo u dostupnost ovakvih metoda koje će im vrlo brzo pokazati svoje benefite.

Share.

Comments are closed.