Iz Bara 34 učenika i nastavnika nosioci nagrade Za odličan 5

Na konkursu “Za odličan 5” koje je raspisalo Ministarstvo prosvjete za dodjelu nagrada iz Fonda za kvalitet i talente, za učenike i nastavnike, nagrađeno je 18 učenika i 16 nastavnika iz Bara.

Nagrađeni učenici osnovnih škola su Ajla Alibalić i Anđela Đokvučić („Meksiko“), Anastasija Golić, Marin Šaltić, Avram Božović („Jugoslavija“), Andrija Drobnjak („B.J.Orlandić“) i Balša Đoković (“Anto Đedović“).

U konkurenciji srednjoškolaca, nagrađeni su Aleksa Knežević, Anđela Đurašić, Miljana Vlahović, Mirela Rastoder, Saša Lekić, Šejla Alković (Gimnazija), Anđela Krgović, Dario Marstijepović (SEUŠ), Mirza Lukač, Tijana Nikolić (SSŠ).

Najviše nagrada pripalo je nastavnicima OŠ “Anto Đedović”, čak šest i to Danijeli Boljević, Dragani Vukčević, Ivani Mrvaljević, Nikoli Dukiću, Milošu Pantoviću i Svetlani Knežević. Odmah za njima su tri nastavnika iz OŠ “Mrkojevići” Mira Božović, Mersiha Oručević i Snežana Pejović. Nagrađeni su i nastavnik OŠ “Kekec” Dragan Marković, Mirjana Vučinić iz OŠ “Jugoslavija”, Rajka Nikolić iz OŠ “Meksiko” i Jadranka Božović iz OŠ “Blažo Jokov Orlandić”.

U kategoriji srednjih škola, nagrade su dodjeljene Tanji Kragulj i Nataši Truš iz Srednje stručne škole i Ivani Kecojević iz Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole. U konkurenciji nastavnika muzičkih škola, nagrađena je Maja Basarab iz ŠOMO “Njegoš”.

Iz Fonda su nagrađeni i učenici iz Bara po osnovu osvajanja nekog od prva tri mjesta na državnim i međunarodnim takmičenjima – Mirza Lukač, Aleksa Knežević, Tijana Nikolić, Saša Lekić, Milica Perišić.

Budžet Fonda za kvalitet i talente iz koga se dodjeljuju nagrade najboljim učenicima i nastavnicima bio je oko pola miliona eura, a nagrada je iznosila 1000 eura.

Selekciju je vršila komisija sastavljena od predstavnika Sindikata, nevladinog sektora, Zavoda za školstvo, Centra za stručno obrazovanje, Ispitnog centra, Unije srednjoškolaca, Ministarstva prosvjete, škola, a na čelu Komisije bio je akademik prof. dr Ljubiša Stanković.

Nagradu je dobilo 526 nastavnika i đaka od oko 2.500 prijavljenih.

Iz Fonda je nagrađeno 17 učenika umjetničkih škola, 16 nastavnika umjetničkih škola, 111 učenika osnovnih škola, 107 nastavnika osnovnih škola, 93 učenika srednjih škola, 85 nastavnika srednjih škola.

Ukupno je 429 dobitnika po Konkursu za dodjelu nagrade iz Fonda za kvalitet i talente, a dodatno su dodijeljene nagrade za 97 učenika koji su ovojili neko od prva tri mjesta na državnom takmičenju u organizaciji Ispitnog centra i Centra za stručno obrazovanje, te na međunarodnom takmičenju u koordinaciji Ispitnog centra.

Fond za kvalitet i talente uspostavljen je posljednjom reformom obrazovanja kako bi se razvilo sistemsko nagrađivanje najboljih u prosvjeti, a prošle školske godine dodijeljene su prve nagrade.

Share.

Comments are closed.