Kesićevih sat i po uživanja u surovoj dnevno-političkoj satiri

Publika u punoj sali Doma kulture istinski je uživala više od sat i po vremena u oporoj političko-društvenoj satiri “Kesić, priče i pesme”, u kojoj se popularni voditelj poigravao sa balkanskim stereotipima.

Zoran Kesić, novinar, voditelj, TV autor, najpoznatiji po serijalu emisija “Fajront republika” i “24 minuta”, u svojoj je “humorističkoj priredbi” kombinovao skečeve, improvizacije i kabaretsku formu songova, balansirajući na granici onoga što se danas moderno zove “politička korektnost” – ali, u ovom slučaju, i svaka druga korektnost.

Na sebi svojstven način, brutalno i bez zadrške, doticao se gorućih tema društvene zbilje u regionu, od položaja penzionera, života nacionalnih i drugih manjina, seksualnih nesloboda, proizvodnje netrpeljivosti prema zemljama-komšijama i vidnog bujanja nacionalizama, Pink/Grand/Happy subkulture, do onog najočitijeg – fabrikovanja otvorene mržnje na internetu i u životu.

Majstor improvizacije, i ovoga puta je dokazao odličnu interakciju sa publikom, u sve ubacivši i nedoumicu oko imena Dobra Voda / Dobre Vode, što samo dokazuje da za svaki grad i državu priprema dio materijala namijenjen baš njima.

Očekivano, najbolje su prošle ironije na dnevne teme aktuelne balkanske zbilje, a u nabrajanju likova nisu zaobiđeni ni crnogorski političari.

Share.

Comments are closed.