Lana Milanović predstavljala barsku Muzičku školu na drugom VIVUM-u

Talentovana Lana Milanović učenica IX razreda ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“, bila je predstavnica svoje škole na drugom ovogodišnjem „VIVUM“ – koncertu učenika crnogorskih muzičkih škola, koji je održan 5. aprila, u Pljevljima. Njena profesorica klavira Jelena Dobrković sjutradan je održala predavanje na temu „Kako prevazići tremu na takmičenjima i javnim nastupima“.

„Bilo nam je jako lijepo. Oduševljene smo gostoprimstvom. Lana je svirala svoj solistički program pred učenicima i profesorima. Moram napomenuti da smo i ovom prilikom imale veliku podršku direktorice Danke Popović, koja je organizovala predavanje i na taj način doprinijela još boljoj saradnji između naše i pljevaljske Muzičke škole. Predavanje je bilo interaktivno. Govorila sam o tehnikama vizuelizacije pred nastup i kako da se trema kontroliše i prevazilazi. Bilo je zanimljivo jer su svi učestvovali u diskusiji, postavljali pitanja. Nisu mogli da vjeruju da Lana tek za godinu upisuje Srednju muzičku školu. I drugi ‘VIVUM’ je bio divna prilika da se talentovani učenici predstave publici ali i međusobno druže. Drago mi je da su tako nešto osmislili i trebalo bi da takvih festivala bude još više“, kazala je prof. Dobrković za Radio Bar i Bar Info.

Zajednički koncert “VIVUM” (vrijednosti i vrline u muzici), ima za cilj da promoviše talentovane đake iz svih gradova Crne Gore. Ovaj projekat je nastao u okviru programa ‘Moje vrijednosti i vrline’, koji realizuje Zavod za školstvo uz podršku UNICEF-a. Naredni koncert biće održan u Podgorici 18. aprila.

Share.

Comments are closed.