Milena Charan, producentkinja BLJ: Vrlo smo zadovoljni posjetom i reakcijama, imamo još dosta da pokažemo

Milena Charan, producentkinja 34. “Barskog ljetopisa“ istakla je za Radio Bar i Bar Info kako je vrlo zadovoljna posjetom i reakcijama na dosadašnji dio programa.

„Ušli smo u drugu nedjelju festivala, jako sam ponosna na cijeli tim u organizaciji. Drago mi je što Barani i gosti uživaju u svim programima. Zadovoljstvo mi je da najavim svjetsku premijeru filma ‘Diva’ francuskog reditelja Kristofa Žaroša i da će glumačka ekipa i autori pozdraviti pobliku večeras na Trgu Vladimira i Kosare“, kazala je Charan.

Ona je najavila i da u ovoj nedjelji festivala predstoje dva filmska programa, dvije književne večeri, po jedna predstava i izložba.

„Nakon premijere filma ‘Diva’ večeras, program festivala se nastavlja u utorak veče u 21:00, ispred Dvorca kralja Nikole, promocijom romana Ognjena Spahića ‘Pod oba sunca’. U srijedu je na istom mjestu koncert soprana Emilije Minić, a na sceni u Starom gradu publika će u četvrtak imati priliku da čuje koncert ‘Bassonegro’. U petak u 20:30, ispred Dvorca je ponovo književni dio programa bARS, kada će biti predstavlejna knjiga Baranina Rajka Vujačića ‘Zlatana – posljednji čuvar ognjišta’. Subota je rezervisana za Veče crnogorske kinoteke. U nedjelju, 1. avgusta, na gradskom korzou biće otvorena izložba forografija ‘Bar. Ljudi.’, a u Starom gradu odigrana predstava ‘U amanet’“, najavila je Charan.

U posljednjoj nedjelji festivala publiku takođe očekuje bogat program, posebno pozorišni, na koji je veoma ponosna, jer su predstave iz ovogodišnje produkcije.

„Publika će imati priliku da pogleda i ‘Anu Karenjinu’, kao i predstavu ‘Đokonda’. Biće igrane na sceni u Starom gradu koja je nedavno rekonstruisana.Sjedišta su nova, pa je to potpuno novi užitak uz kvalitetan program“, kazala je Charan i pozvala publiku da, shodno interesovanjima i uz poštovanje epidemioloških mjera, isprate predstojeće programe do kraja festivala.

„Imamo još dosta toga da pokažemo. Moram da napomenem da se svi programi održavaju na otvorenom. Pratimo epidemiološku situaciju i u stalnom smo kontaktu sa Institutom za javno zdravlje i Ministarstvom zdravlja, a naš tim posebno vodi računa da se svi pridržavaju postojećih mjera koje se odnose na festivale “, zaključila je producentkinja 34. “Barskog ljetopisa“.

Program 34. „Barskog ljetopisa“ možete preuzeti na oficijelnom sajtu festivala www.barskiljetopis.me

Share.

Comments are closed.