Opština Bar dobila dvije klupe za dojenje, hranjenje i presvlačenje beba

Pod sloganom “Zajedno za mame i bebe”, a povodom Svjetske nedjelje dojenja, nevladina organizacija “Građanski glas Crne Gore” donirala je Opštini Bar dvije klupe za dojenje i presvlačenje beba.

Klupe su dio regionalnog projekta “Partnerstvo za majke i bebe”, koji finansiraju Fond za Zapadni Balkan i Evropska unija, a ima za cilj podršku dojenju kao najboljem i najzdravijem načinu ishrane beba i podizanju svijesti o dojenju na javnom mestu.

Danas su na dvije lokacije – na šetalištu Kralja Nikole (kod dječjeg igrališta) i ispred Doma zdravlja – postavljene klupe za dojenje, hranjenje i presvlačenje beba, prve ovog tipa u Baru, koji je po podacima MONSTAT-a, treća opština u Crnoj Gori po natalitetu.

Na ovaj način, kroz promociju društveno odgovornog djelovanja, Bar će postati pristupačnije mjesto za najmlađe sugrađane i dodatno motivisati majke da udobno i relaksirano doje svoje bebe i u javnosti. 

Nevladina organizacija “Građanski glas Crne Gore” nastaviće rad na promociji dojenja, a kao dio ovog projekta, uskoro će postaviti klupe u Trebinju i Skadru, u saradnji sa partnerskim organizacijama “Ženski centrar Trebinje” i “Žene za žene”.

Share.

Comments are closed.