Presjek septembarskih dešavanja u OŠ Anto Đedović

U OŠ „Anto Đedović“ ove školske godine upisano je 596 učenika, raspoređenih u 23 odjeljenja. Od toga su tri odjeljenja prvaka-64 učenika, koje vode učiteljice Vesna Čabarkapa, Arnela Alković i Danijela Popović, sa vaspitačicama Sandrom Žižić i pripravnicom Anđelom Marstijepović.

Nakon svečanog prijema 2. septembra, prvacima su uručeni kompleti udžbenika, koje je obezbijedila Opština Bar, kao i školski pribor, poklon „Port of Adria“.

U školskoj biblioteci realizovana je akcija razmjene polovnih udžbenika „Knjiga za druga“, a za učenike slabijeg imovnog stanja i romsku populaciju podijeljeni su besplatni udžbenici, koje su obezbijedili Ministarstvo prosvjete i Zavod za udžbenike i nastavna sredstva.

12. septembra u školi je realizovana edukativna radionica Crvenog krsta, organizovana u sklopu obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći. Učenicima četvrtog i petog razreda podijeljen je promotivni materijal. Profesorica iz ove škole, Dragana Vukčević, volonter Crvenog krsta, ovakvu radionicu organizovala je i u OŠ „Srbija“, a kao sudija učestvovala je i na 47. Državnom takmičenju ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći.

Povodom Svjetskog dana mira (21. septembra) i Svjetskog dana bez automobila (22. septembra) organizovani su izleti i sportske aktivnosti. U školskom dvorištu posađena su dva drveta-učenici završnog razreda sa nastavnicom biologije Draganom Vukčević zasadili su lovor, a prvaci su sa svojom učiteljicom Vesnom Čabarkapa zasadili indijski jorgovan.

Učenici VI-2 i IX2, u patnji profesora Miloša Pantovića i Danijele Boljević učestvovali su na manifestaciji „Dan otvorenih vrata“ na Trgu Vladimira i Kosare i bili u prilici da vide opremu i sredstva koje u svakodnevnom radu koriste pripadnici policije. Povodom Dana unutrašnjih poslova, pripadnici CB Bar održali su čas o bezbijednosti u saobraćaju.

Učenici i nastavnici ove škole učestovali su 20. 09. u ekološkoj akciji „Nek gora zazeleni“.

U saradnji sa OK Mornar, organizovani su pokazni časovi odbojke, a škola je bila domaćin manifestacije „Živi zdravo“, povodom Evropske nedjelje sporta.

U saradnji sa sportskim klubovima KK Mornar, RK Mornar 7, ŽOK Luka Bar, ŽOK Galeb, MOK Mornar, Karate klubom Bar i Školicom sporta, 26. septembra, Opština Bar je organizovala manifestaciju čiji je cilj da promoviše zdrave životne navike i podstakne na fizičku aktivnost.

Manifestaciju je otvorila potpredsjednica Opštine, Tanja Spičanović.

Istoga dana, u holu škole povodom Evropskog dana stranih jezika, bila je organizovana izložba koju su pripremili učenici sa profesoricama engleskog i italijanskog jezika.

Share.

Comments are closed.