Raičević priredio prijem za mlade šampionke u košarci Leković i Radonjić: Bar će razvijati žensku košarku

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević ugostio je danas mlade Baranke, šampionke u košarci, Mariju Leković i Zoranu Radonjić. On se tom prilikom sastao i sa sekretarom KSCG Darkom Ivanovićem i predstavnicima barske košarke i lokalnih košarkaških klubova.

Raičević je čestitao košarkašicama na sjajnim rezultatima koje su postigle sa Mladom ženskom košarkaškom reprezentacijom Crne Gore i osvojile Evropsko prvenstvo B divizije. Marija Leković proglašena je i za najbolju košarkašicu na ovom šampionatu, dok je Radonjić ostvarila zavidan uspjeh na prvenstvu sa 14 poena. One su iskazale zadovoljstvo postignutim rezultatima čime su potvrdile da Bar zaista jeste grad talenata.

Predsjednik je sa predstavnicima nacionalnog košarkaškog saveza i lokalne košarke razgovarao o perspektivama daljeg razvoja košarke, a posebno ženske košarke u Baru i iskazao volju Opštine Bar da podrži takvu inicijativu. Ocijenjeno je da je Bar sportski grad ali i grad šampiona koji u svim sportovima postižu uspjehe, te da ima ljude koji su spremni da rade na razvoju i ove discipline i naprave snažnu bazu za žensku košarku.

Ovakav uspjeh barskih sportiskinja u crnogorskoj reprezentaciji sigurno će biti inspiracija za mnoge mlade zainteresovane za košarku, naročito u ženskoj kategoriji, da se dodatno angažuju i iskažu svoj talenat i svoje potencijale u ćemu će imati punu podršku lokalne uprave.

Share.

Comments are closed.