Raičević se susreo sa ambasadorom Rumunije

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sastao se sa ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori Matei-Viorel Ardeleanuom.

Predsjednik Raičević predstavio je ambasadoru sve potencijale grada Bara, barske privrede, naročito poljoprivrede i turizma. Oni su razgovarali o modelima uspostavljanja snažnije saradnje između dvije zemlje, odnosno između opština u Rumuniji i Opštine Bar. Iskazana je volja da Bar uspostavi saradnju sa najznačajnijim lučkim gradovima u Rumuniji, kao što su Konstanca i Mangalija, što bi pospiješilo ekonomsku aktivnost sa Lukom Bar, kao i mogućnost bratimljenja Bara i Konstance kao najvećeg lučkog grada na Crnom moru.

Ambasador Rumunije kazao je da je cilj misije njegove države da pomogne Crnoj Gori na putu ka članstvu u EU, ali i da ojača ekonomsku i ukupnu saradnju i državnih i lokalnih vlasti zbog čega je saradnja sa Barom od velikog značaja.

Na sastanku je naglašeno da je Bar grad koji je sve više orijentisan ka turizmu, te da se trenutno gradi ili uređuje više hotelskih kompleksa u svim djelovima Bara, što će ponuditi novi kvalitet turističkoj ponudi i privući nove turiste. Ocijenjeno je da će Bar dodatno orijentisati i na goste sa rumunskog tržišta i to će biti od velikog značaja za nastupajuću sezonu. Iskazana je volja da se u Baru organizuje i svojevrsni biznis forum kao prilika za razmjenu iskustava i uspostavljanje konkretne saradnje između tržišta dvije države.

Oni su razgovarali i o drugim mogućnostima uspostavljanja saradnje lokalnih vlasti, organizacija i službi sa partnerima u Rumuniji, na čemu će Ambasada i Opština Bar aktivno raditi.

Share.

Comments are closed.