Raičević u Gruziji: Jačanje saradnje sa gruzijskim gradovima

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević član je delegacije zvaničnika i privrednika iz Crne Gore koja boravi u posjeti Gruziji, a u okviru koje je upriličen poslovni forum sa ciljem ekonomskog približavanja ove dvije zemlje, jačanja saradnje privredne saradnje i intenzivnijeg povezivanja u sektorima turizma, infrastrukture i građevinarstva.

Pored Raičevića, u delegaciji su predsjednica i potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Nina Drakić i Nikola Vujović, kao i počasni konzul Crne Gore u Gruziji Rade Vujačić.

Predsjednik Opštine Bar će tokom sjutrašnjeg dana imati i odvojene sastanke sa privrednicima i predstavnicima grada Tbilisija.

Nakon toga, Raičević će posjetiti gruzijski grad Batumi gdje će, sa gradonačelnikom Arčilom Čikovanijem,  potpisati Pismo namjere o uspostavljanju saradnje između ovog grada i Opštine Bar. Time će biti formalizovana težnja dvije lokalne uprave da na, prinicipima međusobnog povjerenja i jednakosti, doprinesu promociji ekonomskih veza, razvoju turizma i intenziviranju turističkih aktivnosti, kao snažnijoj saradnji u oblastima kulture, obrazovanja, zdravstvene zaštite i urbanog razvoja.​

Share.

Comments are closed.