Stranačka saopštenja, 16. oktobar: SD, Demokrate

Demokrate: Saopštenje za javnost poslanice Demokrata Zdenke Popović

Zbog novih neistina i podmetanja na moj račun, zbog javnosti Crne Gore postavljam Dritanu Abazoviću sljedeća pitanja:

Da li je prvobitni plan bio da susret gospodina Abazovića sa, kako mediji navode, osuđenim i osumnjičenim za ubistvo Slavoljuba Sćekića bude u KCCG-u nakon sto bi se isti naprasno “razbolio”, ali je plan propao jer jer ipak ima časnih ljudi koji nijesu spremni svašta potpisati, pa je susret morao biti održan u UIKS-u?

Ko to ima povjerenja u osobu koja je prema pisanju medija organizivala ubistvo časnog i hrabrog policijskig inspektora Slavoljuba Sćekića, koji je u tom trenutku vodio istragu iz oblasti organizivanog kriminala i korupcije?

Da li je sudija Boris Savić potpisao odobrenje za posjetu, i to u istražnom zatvoru?

Zašto evo godinu dana nije smijenjen direktor UIKS-a i da li je isti u bliskim odnosima sa jednim od savjetnika potpredsjednika Vlade?

Zašto je kum Zorana Lazovića nagrađen savjetničkim mjestom u bezbjednosnom sektoru i da li neko sada pokušava da zaštiti Zorana Lazovića?

Da li je tačno da posjeta nije realizovana sada već prije više od pola godine, da je za nju tokom posjete saznao veći broj ljudi, pa ostaje nejasno kako je moje pitanje prije par dana moglo uticati na istragu o ubistvu Duška Jovanovića?

Kako to da jedan, kako Abazović kaže, visoko rangirani kriminalac, ima povjerenja u Abazovića? Čime je to povjerenje Abazović zaslužio?

Zašto je potpredsjednik sam bilo šta otkrio ako je nešto bitno za neku istragu, osim ako mu nije cilj bijeg od nezgodne neustavne i nezakonite uloge u kojoj je bio? Ja sam pitala uopšteno, a ne konstatovala, i to ne targetirajući njega u pitanju. Zašto nije rekao da je istraga u toku, te da ne može da otkriva detalje? Da vam pomognem: zato što je istina mnogo dublja. A on se veoma zapetljao, ne zna kako da izađe iz svega pa srlja.

Da li je tačna informacija, koju je eksluzivno sinoć saopštio Milan Knežević da se gospodin Abazović redovno susretao sa njim i gospodinom Mandićem, a da je posebno interesantan susret koji se desio u Pivi? Može li Abazović da saopšti crnogorskoj javnosti kakvo je obećanje tom prilikom dao?

Ko je nudio Dritanu Abazoviću 21 milion eura?

***

SD: Funkcioneri SD-a prisustvovaće prajdu u Podgorici

Funkcioneri Socijaldemokrata Crne Gore Boris Mugoša, poslanik, Đorđe Suhih, predsjednik Skupštine Glavnog grada, Ivana Raščanin – Radičević, predsjednica Foruma žena SD-a, Marko Rakočević, predsjednik Odbora SD-a Glavnog grada i Jovan Đurišić, potpredsjednik Odbora SD-a Glavnog grada, prisustvovaće današnjem prajdu u Podgorici.

Socijaldemokrate podsjećaju na Član 1. Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, koju je Generalna skupština UN usvojila 1948. godine: “Sva ljudska bića rađaju se slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima.”

” Za nas u SD-u je poštovanje čovjeka, njegovog dostojanstva, prava i sloboda, nezavisno od njegove nacionalne i vjerske pripadnosti, pola, seksualne orijentacije, socijalnog statusa, političkog uvjerenja ili drugih posebnosti civilizacijski temelj”, poručuju iz SD-a.

Share.

Comments are closed.