Stranačka saopštenja 21. januar: DPS, SNP, Demokrate, SD,URA

URA, Radovanić: Bečić dotakao dno podržavajući fašističke uzvike

,,Aleksa Bečić i njegove “demokrate” večeras su, nakon dešavanja ispred zgrade RTCG-a, dotakle dno. Organizacijom skupa na kome se predsjedniku Građanakog pokreta URA, Dritanu Abazoviću, skandiralo fasistickim poklicima pokazali su njihovo pravo lice. Još je više poražavajuća reakcija samog Bečića – njegovo pozdravljanje nakon jednog ovakvog protesta i odobravanje fašističkih uzvika, čime je unizio funkciju predsjednika Skupštine Crne Gore koju obavlja. To je ta evropska politika Demokrata i parola “mir je naša nacija””, saopštio je generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić.

,,Gospodine Bečiću, onaj ko nema putera na glavi, ko je iskren u svojim namjerama, ko je spreman da žrtvuje sve da bi se u Crnoj Gori stvari pokrenule i promijenile  na bolje, taj i izlazi pred okupljene građane. To je hrabrost, odlučnost i spremnost, za razliku od onoga što ste Vi, koji se krijete iza heštega #PressCentarDemokrata”, do sada pokazali”, zaključio je on.

***

SD, Rakočević: Odlazeća vlast fotelje brani primitivnim ispadima

Predsjednik Odbora Glavnog grada Socijaldemokrata Marko Rakočević saopštio je da je 20. januar bio jedan od nevjerovatnijih dana u crnogorskoj političkoj istoriji.

“Nevjerovatne stvari su se ređale kao na traci od jutra do večeri, da je prosječnog Crnogorca prosto bilo strah zaspati sinoć zbog onoga što ga može sačekati danas.

Srećom, takav dan su “poremetili” rukometni divovi i nevjerovatna Danka, pa smo nekako uspjeli da se pripremimo za ono što je uslijedilo u večernjim časovima.

Elem, veseli premijer nas je prije dva dana zabavljao dobrih 40 minuta na stand up konferenciji za novinare, manirom biranog komičara da bi mu pozavidjeli  i  Kevin Hart i Dave Chapelle, doajeni američke stand up scene. I taman kada se četrdesetominutni lelek nad samim sobom i “najboljom” Vladom u istoriji , koja mandat završava sa smijenjena 4 ministra, više od 20-ak smjena po dubini, kao na vrtešci (recimo Nacionalni parkovi, gdje su mjesečno mijenjali menadžment ), premijer je juče epohalnim političkim manevrima pokušao da spasi svoju, a i fotelju svojih “Maradona” kako reče”, istakao je Rakočević.

On je naveo da o radu Vlade, dovoljno govori da je inicijativa o skraćenju mandata Skupštine, usvojena na Whats up sjednici Vlade.

“Pa i ako je od eksperata, mnogo je”, dodao je Rakočević.

Funkcioner SD-a podsjetio je da je premijer dan prije toga izjavio da je postojala sjajna saradnja Parlamenta i Vlade, nezabilježena u istoriji, posebno demonstrirana u decembru, te da je zatim izjavio da neće osnivati partiju.

“Sve je to juče demantovao mlađani Milatović u posljednjim trzajima, valjda previše zaljubljen u fotelju, kako to prokomentarisa Andrija Mandić. A onda je stigao i ekspresan dematni američke ambasade na izjavu Spajića da Bajdenova administracija podržava ovu Vladu. Mnogo je, pa da smo Brazil ili Kina, sve to u jednom danu. Teško ministri bez partija, zalutali u Vladi podnose skori kraj svoje vladavine. Čak i Stijović, ministar koga ćemo jedino pamtiti po izjavi o “prevezivanju stoke”, se oglasio u želji da odbrani Zdravka, a i sebe naravno, izjavom da Dritan trepne ako je otet, a za njega smo mislili da je ministar u Vladi Burkine Faso, koliko je bio aktivan ili bar ministar u egzilu u Srbiji recimo.

Davljenik se i za slamku hvata, je stara poslovica, ali i u tom “davljenju” treba biti dostojanstven. Bez sluha i osjećaja za poraz, pozivaju narod na ulice, fotelje brane životom, krše Ustav ove države, ogrezli u osjećaju da su gospodari univerzuma”, naveo je Rakočević.

Prema Rakočevićevim riječima kraj dana je obilježio Momo Koprivica u emisiji NAČISTO, koji će, kako je istakao, ostati kao jedan o najprimitivnijih nastupa crnogorskih političara u tv emisijama ikad.

“Ta njegova jučerašnja histerija je prikaz stanja u Demokratama, kao i njihove petnaestomjesečne vladavine, oličene u krahu Cedisa, EPCG i Rudnika, sa najgirim rezultatima u istoriji. “Mir je naša nacija”, valjda svrhu te njihove maksime, Martinović i Koprivica moraju demonstrirati na ulici, kako bi sačuvali Bečićevu (najveću) fotelju, ner se fotelja najbolje na ulici brani.

Šta reći, a ne zaplakati na kraju, osim one Petrove “diskusije” sa Koprivicom od sinoć u emisiji NAČISTO: “Aj’ śedi”. Śedi dolje, 1″, zaključio je Rakočević.

***

Demokrate: Ne čude nas postupci opozicije, već oni iz dosadašnje parlamentarne većine

Od opozicije nas ništa ne iznenađuje i ne čudi. Od onih koji su nas prisluškivali, pratili, fabrikovali afere, hapsili, prebijali, ne očekujemo da nam požele dobro, odnosno očekujemo da nam požele sve najgore i u političkom, a pojedini i u svakom drugom smislu. Tako da nas njihova inicijativa za razrješenje predsjednika Skupštine koji uživa nepodijeljenu podršku najvećeg dijela crnogorske javnosti, što potvrđuju i sva istraživanja javnog mnjenja apsolutno ne čudi. Ponosni što Petar Ivanović, Branimir Gvozdenović i njima slični potpisaše Inicijativu za razrješenje Alekse Bečića. Gori od njih su samo oni iz dosadašnje parlamentarne većine, a sadašnje Kolicije za 21 milion, koji ne staviše potpise, a sa DPS-om dogovoriše izdaju izborne volje građana.

Čudi nas samo što su se brukali u obrazloženju Predloga. Da su makar saopštili – kolega Bečicu, izdali su vas oni sa kojima ste nas pobijedili 30. avgusta i mi hoćemo da iskoristimo tu izdaju, ne bismo im ništa zamjerili. Međutim, da oni koji su opstruirali Parlament na svakom koraku, pokušavali da izvedu ustavni puč sa tadašnjim DIK-om, bojkotovali u više navrata rad Parlamenta, bojkotovali cijelu godinu dana rad Odbora za izbornu reformu, odbijali zakonski projekat o objedinjavanju lokalnih izbora tvrdeći da je neustavan, a sada istovjetan podnose Skupštini  i mnogo čega drugog, sada u Predlogu za razrješenje tvde da je nedolazak do 3/5 ili 2/3 većine za izbor nosilaca pravosudnih funkcija što je nasleđe prethodnog saziva Skupštine, a ne ovog, razlog za smjenu Bečića. Bilo bi smiješno, da iz toga ne viri 21 milion, jer su pomenute kolege kao i svi poslanici crnogorskog i evropskog parlamenta jednoglasno usvojili prije samo mjesec dana Deklaraciju POSP-a kojom se snažno pozdravljaju rezultati predsjednika Bečića i ovog saziva crnogorskog Parlamenta, koji je na poslednjoj sjednici razmotrio sve predloge zakona Vlade i usvojio preko 60 zakona.

Tako da se ovdje ne radi o bilo kakvoj inicijativi opozicije, već o inicijativi URA i moguće drugih političkih izdajnika iz parlamentarne većine i tzv. Koalicije “za 21. milion”, jer bez pakta sa njima Bečića nikada opozicija ne bi mogla smijeniti.

Zamislite, poštovani građani, koliko se izdajnici iz parlamentarne većine moraju zastiđeti od poslanika Gencija Nimanbegua koji nije zelio da stavi potpis na izdajnički akt Koalicije “za 21 milion”.

***

Demokratska Crna Gora: Svaka saradnja sa kriminalnim DPS-om je izdaja građana Crne Gore i njihove slobode

Ne postoje riječi, fraze, floskule i isprazna hvalisanja koja mogu pokriti ovo što radite. A to “nešto” što biste htjeli po svaku cijenu da sakrijete iza veoma drskih, ali potpuno praznih riječi kojima vrijeđate čast, dugogodišnju beskompromisnu borbu ali i inteligenciju građana Crne Gore kratko i jasno se zove izdaja naroda.  

Odlučili ste da uprkos volji građana, ali i dugogodišnjih članova SNP koji su decenijama trpjeli šikaniranja od kriminalnog bivšeg režima, taj režim vratite na scenu. Obrukali ste one koji su zbog vas i imena SNP decenijama bili meta.  

Odlučili ste da odete sa nalogodavcima ubistva Duška Jovanovića. Odlučili ste da se priklonite onima koji su tri decenije od Crne Gore pravili mafijaški raj, lomeći časne i poštene ljude na svaki zamislivi i nezamislivi način. I toj lomljavi najviše substradali SNP-ovci. I vi bez skrupula gazite po onima koje je bivši režim gazio 30 godina.

Obrukali ste i pod noge primitivnom interesu i prljavom novcu bacili višedecenijsku borbu naroda za oslobođenje od kriminalno-koruptivne hobotnice. Izdali ste principe koji su formirali SNP. To građani jasno vide, to časno članstvo SNP-a jasno vidi i zbog toga vam ovih dana sa ulice šalje nikad jasnije poruke. I to vas boli, to, što vam prevara i izdaja ne mogu proći! Zato danas, ni sami ne vjerujući u ovo šta pišete, pokušavate blijedo, jadno, isprazno, da nekog drugog optužite za izdaju. I to one koji se ovom zlu što se sprema Crnoj Gori najglasnije i najodlučnije opiru!  

Ako ste “najpoštenija i najčasnija partija u Crnoj Gori” kako neukusno i hvalisavo za sebe tvrdite, onda znate šta je volja građana, šta je demokratija, a šta politička korupcija i izdaja.  

Ponavljamo vam: svaka saradnja sa kriminalnim DPS-om je izdaja građana Crne Gore i njihove slobode!  

Dozovite se pameti zbog ljudi koji su se decenijama časno borili, ako zbog samih sebe više ne možete ili ne želite. Ili jasno kažite narodu da li je i vama ponuđen makar dio od 21 miliona.

***

Savjet mladih DPS: Posljednji trzaji Begovićeve revanšističke politike u okvirima MPNKS

Najnovija informacija koja dolazi sa adrese Uprave za sport i mlade da će 40% zaposlenih ostati bez posla, dokazuje da se nastavlja saga o nezapamćeno lošem odnosu prema mladim ljudima u Crnoj Gori od strane revanšističke struktura koja uzurpira funkcije u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta. 

Čini se da je ovaj sramotni potez, koji je ujedno i posljednji ministarski trzaj odlazeće rukovoditeljice ovog ministarstva, opravdano uzrujao crnogorsku javnost s obzirom na to da će mnogi iz navedene Uprave ostati bez plata u vrijeme kad cijene u Crnoj Gori nevjerovatnom brzinom rastu i kad su usta ministara na odlasku puna boljeg životnog standarda na konto sprovođenja “Evropa sad”, koji niko od mladih, uključujući i korisnike Programa stručnog osposobljavanja, kako je krenulo, neće ni osjetiti.

Marko Begović, koji je osnovne studije završio na fakultetu upitnog kvaliteta, sa čela Uprave za sport, bezočno nastavlja da sprovodi političku osvetu umjesto da se odgovorno posvetio poslu koji mu je, na nesreću ovog društva pripao.

Da katastrofa bude još veća, položaj mladih u ovoj zemlji ruinira neko za koga je Upravna inspekcija, kako je javnost upoznata, utvrdila da nema dokaza da ispunjava uslove za vršioca dužnosti direktora Uprave za sport i mlade?! Takođe, riječ je o nekom ko je svoju karijeru započeo baš u ovom organu u vrijeme “nedemokratske vlasti”, pa su valjda njegove kolege zaslužile ovaj i ovakav odnos od kojeg se svaki normalan čovjek gnuša.

Nažalost, ni tu nije kraj njegovih kobnih učinaka u ovom resoru. Za vrijeme svog stoličenja u Upravi, koja bi trebalo da se bavi najboljim interesom mladih, uspio je i da politizuje Omladinske servise, a sve to u kolaboraciji sa suprugom jednog funkcionera Demokrata i zarad podizanja rejtinga ove partije koja se grčevito drži za fotelje. I ne samo nje, već i budućih Demohrišćana koji će uploviti na političku scenu Crne Gore.

Najoštrije osuđujemo ovakve poteze nekompetetnog direktora, te jasno ukazujemo da je odraz njegovog umijeća istina da gotovo ništa nije uradio za sport i mlade.

Međutim, nijesmo ništa drugo ni očekivali od Begovića koji jedino umije da se pojavi i fotografiše. Nadamo se da se fotografisao i sad na svom još za kratko radnom mjestu. Za uspomenu, jer čemu vakat, tome i vrijeme.

A vrijeme je da ova garnitura ode u ime neke nove nade za crnogorsku mladost.

***

SNP: Nikakvi pokušaji rušenja SNP neće proći

Tridesetog avgusta 2020. godine se konačno promijenila vlast u Crnoj Gori nakon 30 godina, ali je rad pojedinih djelova službi bezbjednosti ostao isti. Posledica tog stanja je nesmjenjivanje ljudi koji su na rukovodećim pozicijama bili i prije 30. avgusta, a koji su se najmanje bavili pitanjima od nacionalnog interesa, već su slijepo slušali partijske direktive. 

SNP ima saznanja da su se ponovo aktivirali stari metodi rada i napadi na najčasniju partiju da se ponovo proba destabilizovati SNP preko istupa određenih pojedinaca. Međutim, zaboravljaju ovi ANB elementi da je SNP oduvijek bila svjetionik borbe protiv bivšeg režima i da nas ništa ne može pomjeriti sa časnog puta kojim se krećemo skoro 25 godina. 

Stoga, nikakvi pokušaji rušenja SNP-a neće proći. Nagledali smo se mi toga od 1997. godine i to za nas nije ništa novo. Napotiv, ovi ataci nas samo čine još snažnijim i odlučnijim da nastavimo borbu za časnu, prosperitetnu i evropsku Crnu Goru, što je oduvijek bio naš jedini cilj. 

Poručujemo onima koji u skrivenim “kuhinjama” ANB-a smišljaju načine da nanesu štetu našoj partiji da se manu ćoravog posla i da energiju usmjere ka nečemu što će doprinijeti dobrobiti Crne Gore.

***

 SNP: Brzo će biti jasno ko brani fotelje, a ko interese građana

Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije osuđuje dešavanja ispred prostorija naše partije u Podgorici sinoć nakon skupa nepoznatih organizatora koji daju sebi za pravo da prozivaju i napadaju najčasniju i najpošteniju partiju na političkoj sceni Crne Gore.

Naime, grupa nezadovoljnika je sinoć prvo krenula prema Centrali naše Partije, poznatoj pod imenom „baraka“, ali su procijenili da je bolje da svoje stihove saopšte ispred prostorija SNP ispod Gorice, kako bi onaj koji se sladi svemu ovome mogao da isprati sve gledajući iza zavjese direktno.

Sramno je i nepošteno to što rade neki koje smo prepoznali na snimcima, upravo oni koji su nastali ispod šinjela SNP, za koje se ne bi znalo da im SNP-a nije bilo. Izdaju pominju oni koji su na takav način otišli iz SNP, izdali program i ideju Partije koja ih je stvorila. SNP je zaboravila ali nikada neće oprostiti što su učinili prije nekoliko godina. Makar ćutite, gospodo, nemate pravo. No, moral je visoka kategorija, vjerovatno još do nje niste dosegli.

SNP CG svoje časno ime nosi pune 24 godine, tako će biti i ubuduće. Sve prolazi, sve se mijenja, ali SNP ostaje.

Znaju građani, zna Crna Gora ko je i što je SNP. Partija časnih i poštenih ljudi, koja je oduvijek radila u interesu građana i uvijek će raditi. Znamo se, mala je teritorijalno Crna Gora. Mi se iza građana ne krijemo. Mi ispred njih idemo, časno i pošteno. Nikad nismo izdali, niti ćemo. A vi se vidite šta ćete. Brzo će svima biti jasno ko brani fotelje a ko Crnu Goru i interese građana.

***

DPS: Nikolić: Politička i medijska patologija dnevnih lansiranja “pokušaja atentata”

Miloš Nikolić, portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore

Kada treba lansirati budalaštinu koju čak ni Vulin neće da komentariše, onda znači da joj je mjera Šešelj. To je uostalom i u opisu radnih obaveza ovog političkog klovna – da izgovara ono što njegov šef misli, ali ipak ne može da nađe ni jednog jedinog, u moru lojalnih i poslušnih funkcionera SNS, da to izgovori.

Ne želimo da ulazimo u patologiju dnevnih lansiranja „pokušaja atentata“, uključujući i ovaj najnoviji, niti u nagađanja koliko će još „predizbornih pokušaja“ biti. Smatramo da medijska regulatorna tijela države Crne Gore, treba da građane ove države, spasu od svakodnevnih „atentata“ na njihov zdrav razum, čiji se počinioci mijenjaju ali je nalogodavac uvijek isti.

Share.

Comments are closed.