Večeras otvaranje 33. Barskog ljetopisa

Prvi put, nakon 33 godine od osnovanja, zavjesa Barskog ljetopisa-domaćeg festivala kulture, otvara se u septembru, a ne početkom ljeta. Razlog je u pandemiji koronavirusa, zbog čega je dugo vremena bilo upitno i samo održavanje festivala.

Odlučan da realizuje 33. festivalsko izdanje, i uvjeren da su kultura i umjetnost osnovno ljudsko pravo svakog pojedinca, organizacioni tim Ljetopisa odgovorio je izazovu koji je uslovila aktuelna zdravstvena situacija i koncept prilagodio novonastalim epidemiološkim i finansijskim okolnostima.

U skladu sa svim mjerama i preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela Vlade Crne Gore i uz prisustvo publike Barski ljetopis biće otvoren večeras i trajati do 27. Septembra.

Umjesto zvanične ceremonije otvaranja, večeras će biti održana dva programa: književni i muzički. Ispred Dvorca kralja Nikole u 20 h počeće koncert klasične muzike poznatog crnogorskog klasičnog gitariste Danijela Cerovića, violinistkinje Mirke Šćepanović i violončeliste Dmitrija Prokofjeva, a nakon toga od 21.30h autor Stefan Đukić će promovisati knjigu „Između polova“.

Otvaranje, kao i svi programi u nastavku, biće održani u skladu sa svim mjerama i preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela Vlade Crne Gore. Programima će moći da prisustvuje do 100 gledalaca na otvorenom, uz poštovanje propisane mjere fizičke udaljenosti. Publici će biti obezbijeđena propisna distanca u gledalištu, kao i dezinfekciona sredstva, dok je poštovanje propisane distance i nošenje maski obaveza svakog pojedinca poručili su organizatori.

Share.

Comments are closed.