Dvije pjesme Danice Crnogorčević ekranizovala Bubulj produkcija

Interpretatorka etno i duhovne muzike Danica Crnogorčević publiku je nedavno obradovala novom pjesmom “Kroz život i smrt”. U novom aranžmanu interpretirala je i jednu od svojih omiljenih “Crna Goro, zemljo mila”, a ekranizaciju obje numere povjerila je barskoj “Bubulj produkciji”. Danica je rođena u Baru. Osnovnu školu i Školu za osnovno muzičko obrazovanje završila je u Ulcinjua Srednju muzičku školu u Beogradu, gdje je izvjesno vrijeme i živjela. Potom se vratila u Crnu Goru, završila Fakultet istorije umjetnosti sa prosječnom ocjenom 10. Živi u Podgorici sa suprugom, đakonom Ivanom Crnogorčevićem i troje djece.

RB/BI: Uprkos epidemiji koronavirusa, “punim jedrima plovite” i stvarate. Koliko je ova situacija uticala na vas i vaš rad?

Crnogorčević: Ovo je pravo vrijeme za snimanje, odmor od nastupa, koncerata, kao i od putovanja. Podstakla me da ostarim svoje želje u muzičkom pogledu i da snimim neke pjesme koje već godinama čekaju na to.

RB/BI: Početkom godine u saradnji sa barskom „Bubulj produkcijom“ ste objavili spot za pjesmu “Kroz život i smrt”, za koju je vaš suprug pisao tekst, a vi muziku. Pokazali ste da i u tom segmentu funkcionišete kao sjajan tim. Koja je poruka koju ova pjesma nosi?

Crnogorčević: Pjesma “Kroz život i smrt” nosi jaku poruku, koja prožima  čitavu pjesmu – da je Gospod Tvorac svih nas i svega oko nas. Nosi takođe i poziv za sve one koji slušaju, da se osvrnu na prirodu koja nas okružuje, ali i na onu duhovnu stranu našeg bivstvovanja, kao i na ono zbog čega je čovjek nazvan čovjekom – slobodnim umnim bićem u kojem se nalazi luča Božije tvorevine, koja ga čini malim Bogom. Stih u pjesmi “Tebe molim, o Tebi pjevam…” iskaz je moje ljubavi i mog najvećeg razloga zbog kojeg uopšte pjevam i kome pjevam.


RB/BI: Čini se da je snimanje spota bilo zaista zahtjevno, kadrovi su sa različitih lokacija. Jeste li zadovoljni kako sve to, uklopljeno sa muzikom, izgleda?

Crnogorčević: Ovaj predivan spot je radila produkcija “Bubulj” na čelu sa Dejanom Senićem. Lokacije na kojima smo snimali su zaista bile zahtjevne. Do tada mi se nikada ranije nije desilo da dok snimam spot osjećam kako i priroda “poje sa mnom”. To je zaista bio poseban osjećaj. Cilj nam je bio da predstavimo onu unutrašnju, duhovnu poruku koju nosi ova pjesma, za koju je molitveno nadahnut tekst, napisao moj suprug. Drago mi je ako publika smatra da smo u tome uspjeli.

RB/BI: Krajem prošle godine objavljen je spot za pjesmu “Crna Goro zemljo mila” koja će se takođe naći na Vašem novom albumu. Po čemu je drugačija i zbog čega ste se odlučili da i nju ekranizujete?

Crnogorčević: Pjesmu “Crna Goro zemljo mila” pjevam godinama i zaista mi je posebna želja bila da je snimim i na taj način je ovjekovječim i oživim među svojom publikom. Ali, za nju sam imala želju da uradim poseban aranžman bez instrumenala, „a kapela“ sa blagim pratećim vokalima, koje su otpjevali moje kolege profesori Zorica Vučeljić i Stefan Đukić, te blagim ritmom i muzičkom podlogom, kako bi akcenat stavili na tekst. Snimana je u Baru, u muzičkom studiju “Melos”, gdje su producenti Filip Despotović i Zorica Vučeljić preuredili aranžman i napravili zaista nesvakidašnju podlogu. Uvijek mi ova pjesma posebno grije srce, pa je i često izvodim na svojim koncertima.

RB/BI: Imate troje djece. Pretpostavljam da je teško uklopiti sve obaveze, ali vjerujem da vam ljubav prema njima i muzika, daje krila da ostvarite sve vaše planove i želje?

Crnogorčević: Upravo tako, divno ste to rekli. Zaista jeste istina da me radost i ispunjenje koje mi djeca donose, čine da sa još jačom voljom radim sve što se tiče muzike. Podršku u svemu tome mi pruža suprug i to je takođe jedna velika odskočna daska bez koje ne bih mogla sve da postignem. Djeca su mala i traže dosta pažnje, ali kroz ljubav, pjesmu i igru, sve bude lakše.

RB/BI: Šta je u planu za naredni period i koja bi bila vaša poruka slušaocima Radio Bara i čitaocima našeg portala Bar info?

Crnogorčević: Dragi moji Barani, živite u najljepšem gradu, čuvajte ga kao što ćete čuvati i našu tradiciju, širite ljubav i mir među sobom kao i do sada. Hvala vam što me podržavate i slušate moju muziku! Moji planovi su jedino da služim svom narodu, otadžbini i crkvi. Kako svojim životom tako i pjevanjem i drugim umijećem. Svako dobro od Gospoda vam svima želim! 

Share.

Comments are closed.