NVO Pčelica podučavala djecu bezbjednosti u saobraćaju

NVO “Pčelica” iz Podgorice, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i pod pokroviteljstvom kompanije “Jugopetrol”organizovala je predavanje u OŠ “Jugoslavija” o bezbjednosti u saobraćaju, namijenjeno učenicima šestog i sedmog razreda.

Radionica je imala interaktivni karakter, i djeca su pokazala zainteresovanost i znanje o pravilima ponašanja. Akcenat je stavljen na pravilno prelaženje preko pruge koja je u neposrednoj blizini škole, a bilo je riječi i o upotrebi telefona i slušalica za vrijeme kretanja u saobraćaju i drugim greškama koje djeca tog uzrasta najčešće čine, a mogu biti opasne po njihov zivot.

IZ NVO “Pčelica” istakli su da su naišli na dobar prijem kod učenika, ali i uprave škole, i da je zainteresovanost za saradnju od ključnog značaja za edukaciju i dodatne aktivnosti koje se tiču bezbjednosti djece.

Kako su istakli iz ove nevladine organizacije, radionica je dio projekta “Neko misli na vas”, koji zajedno sa “Jugopetrolom” i ministarstvima prosvjete i unutrašnjih poslova, realizuje već drugu godinu.

Kampanja traje do kraja školske godine, fokusirani su na djecu školskog uzrasta i srednjoškolce.

Share.

Comments are closed.