DPS: Za bojkot barskog parlamenta Demokrate nevoljno slušaju centralu

Reagovanjem na tekst “Demokrate: Popovićeva greška u koracima, Bar sve pamti”, danas se oglasio Jovan Popović, odbornik DPS.


Poštovani kolega Lekoviću, ako postoji neko ko se u javnosti oglašava po tuđim direktivama i šablonima, to ste vi – Demokrate. Svako vam je obraćanje isto, od Bara do Kotora, krenete sa izvlačenjem tema od Kulina bana, o kojima ni sami ništa ne znate. Tako morate i nevoljno da poslušate direktivu o bojkotu lokalnog parlamenta, pa nekad virite s hodnika.

Umjesto toga, i dalje javnosti Bara niste odgovorili što radite u Kotoru za vrijeme održavanja sjednice Skupštine opštine u gradu gdje su vas građani birali da ih predstavljate.

Da ste kojim slučajem prisustvovali sjednici, bili bi upoznati gdje je novac od prodaje Maljevika potrošen. Ali, evo, neću biti lijen, pa ću sa Vama podijeliti podatak da odgovor možete naći u svim završnim računima Opštine Bar koji su objavljeni u Službenom listu. Da Vas upoznam, na žalost ne mogu reći podsjetim, da je samo 2008. godine kapitalni budžet Opštine Bar iznosio 25 miliona eura.

Kolega Lekoviću, znam da Vam je veoma teško da slušate direktive o bojkotu centrale svoje partije i da ćete zbog toga imati problema kada budete objašnjavali Baranima zašto ne učestvujete u radu lokalnog parlamenta. Vas su građani Bara birali da ih predstavljate u Skupštini opštine, a ne na press konferencijama i po ulicama drugih gradova.

Očigledno da Vam je lutanje crnogorskim gradovima i ulicama, u nadi da ćete dati doprinos protestima koji su od samog početka osuđeni na propast, bilo kamen spoticanja da završite fakultet, pa da se za Vas može reći da ste akademski građanin, iako Vam je način na koji mi se javno obraćate najblaže rečeno malograđanski. Uz to, komentarisanje nečijeg imidža nije neki odraz džentlmenskog ponašanja osobe koja bi trebala biti predstavnik jedne generacije mladih političara koje će građani uvažavati. Ali, radi dobrog ukusa, od mene imate topli savjet da poradite na svom nivou, barem javnog izražavanja, s obzirom da Vam politička karijera na ovaj način i nije baš obećavajuća.

Za razliku od Vas, uvaženi mladi kolega Lekoviću, ja se Vama obraćam sa dužnim poštovanjem, a ubuće ću Vas svojom odgovorom uvažiti tek onda kada budete imali nivo istog.

A to što ste Vi u populističkom političkom djelovanju Vaše partije navikli na ulicu, pa tako i govorite, ostaje da građani tu kulturu vide.

Share.

Comments are closed.