U Biram Bar obilježili dan stranke

Sinoć je u hotelu „Franca“ obilježena godina od lokalnih izbora u Baru, kada je „Biram Bar“ kao grupa građana osvojila pet mandata u lokalnom parlamentu. Neposredno poslije toga, registrovali su se kao stranka, ali su ovaj datum uzeli kao preloman za odluku o osnivanju partije.

Predsjednik „Biram Bar“ Radomir Novaković Cakan istakao je važnost ovog datuma.

„Moram da vam kažem da je večeras naša noć, naš rođendan, i kao što je ‘Mornar’ odigrao protiv ‘Budućnosti’ i pobijedio, tako smo i mi 27. maja uspjeli da izborimo za nas malu pobjedu, ali pobjedu grada Bara“, kazao je Novaković.

On je naglasio da su tada, a i sada, „političke partije suviše zagledane u prošlost, a mi smo željeli i tada i danas da gledamo u budućnost“.

„Kada smo predali listu za lokalne izbore simboličnih 1.111 potpisa rekao sam – ovo nije crnogorska, nije srpska, albanska, bošnjačka, muslimanska lista – ovo je lista prijatelja koji vole svoj grad i koji su se ujedinili oko iste ideje – Biram Bar“, kazao je Novaković, dodavši da ima još mnogo posla i iskušenja i da vidi mnogo prostora za njegovu stranku.

Ne samo u Baru, kazao je, već poslije parlamentarnih izbora i u Crnoj Gori.

Novaković je naročito zadovoljan time što je stranka i pod pritiscima ostala na strani građana: „Kada neko dođe na šalter, ima pravo da brzo dobije odgovor ili papir koji mu treba. Kada neko dođe u bolnicu, ima pravo na liječenje i jednak tretman kao i drugi. Kada neko dođe u neko javno preduzeće, ima pravo da dobije to što treba da dobije. Ne smije na šalteru, u bolnici, u javnom preduzeću, da se plati, da se čeka, da se bude ponizan. To su stvari za koje se mi danas borimo u Baru, a nadam se, uskoro-ukoliko bude takva volja građana-i sjutra u Crnoj Gori“.

Novaković je najavio i prvi kongres stranke „Biram Bar“, koji će, po njegovim riječima, donijeti neke važne i značajne odluke za budućnost stranke.

Share.

Comments are closed.