Akademia održala za najmlađe koncert dječije muzike

Barski rock bend “Akademia” danas je priredio nesvakidašnji koncert za najmlađe stanovnike grada u igraonici “Dvorište”.

Po prvi put, “Akademci” su se okušali u repertoaru dječije muzike, na oduševljenje prepunog predškolskog i ranoškolskog auditorijuma.

“Svirali smo na poziv vaspitačica iz Dvorišta oko sat vremena programa – 13 dječijih pjesama iz repertoara Dragana Lakovića, hora ‘Kolibri’, Branka Kockice i ostalih uz koje smo odrasli, uz četiri iz ‘našeg’ ex-YU repertoara. Djeca su ulazila na svirku džabe, a odrasli su plaćali ulaz. Atmosfera je bila fantastična, djeca oduševljena, a nama vlažne oči od sreće. Beskrajno smo uživali izvodeći ‘Telefonijadu’, ‘Ivin voz’, ‘Pozdravite moga tatu’, ‘Zakleo se bumbar’, ‘Vuk i ovca’, pa Arsenovu ‘Kad bi svi ljudi na svijetu’… Zanimljivo je da je naša najmlađa publika isto tako lijepo đuskala uz ‘Čudnu šumu’ i ‘Kreni preme meni’ kao i uz pjesme ‘Razbole se lisica’ ili ‘Kad si srećan’… Horski smo otpjevali ‘U svetu postoji jedno carstvo’, presrećan sam. Ostaće ovaj repertoar i za slične gradske manifestacije za najmlađe, ako bude sluha i volje”, rekao je za Bar Info Božidar Gagović, vođa “Akademie”.

Share.

Comments are closed.