Aktivisti NVO Info sport CG sadili masline i u Podgorici

Nakon ekološke akcije obnove maslinjaka na sedam lokacija na području Opštine Bar, NVO “Info sport CG”, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, organizovala je eko-dan i u Podgorici.

Predsjednik ove NVO mr Miodrag Banović, zajedno sa djecom, kolegama iz škola i prijateljima iz manastira Sveta Trojica iz Pipera, oformio je tri nova parka u sklopu projekta “Maslinjaci djece Bara i Crne Gore” i izvršio revitalizaciju uništenih maslina u već postojećim maslinjacima.

Novi parkovi maslina oformljeni su u dvorištima škola “Niko Maraš”, Golubovci (12 maslina) i “Radojica Perović”, Podgorica (10 maslina), te ispred manastira Sveta Trojica (29 maslina). Ispred OŠ “Vojin Popović”, Drezga, Piperi, zasađeno je 38 maslina, uz revitalizaciju 13 uništenih, a ispred OŠ “Vojin Popović”, Piperi, 28 maslina, uz revitalizaciju tri uništene masline.

Iz ove NVO su najavili nove eko-akcije u Tivtu, Kotoru i Herceg Novom, a do kraja godine i formiranje još 8 parkova u sklopu projekta “Maslinjaka djece Bara i Crne Gore”.

Share.

Comments are closed.