Akustični singl Nebojše Đukanovića za pop-rock sladokusce

Nebojša Đukanović, vokal, kompozitor i tekstopisac grupe “Grimm” oglasio se novim singlom, koji ga predstavlja u sasvim novom svijetlu.

Pjesma “Gdje je kraj svemu?” je usnimljena u unplugged verziji i pokazuje Đukanovićev raskošan talenat za melodiju i tekst. Pjesma dokazuje osnovnu matricu pop-rock muzike – melodiju i sugestivnost izvođenja kao osnovu dobre numere, kojoj ne trebaju “kićenja” ni efekti da bi prenijela poruku. Odličan rad Đukanovića pokazuje u kojem bi se pravcu njegova karijera mogla kretati ubuduće.

“Više od 30 godina je prošlo od kada se družim sa gitarom. U međuvremenu počeo sam da se igram lirikom i melodikom, pa se to izbrusilo, te sam konačno zadovoljan, sa novim pjesmama od kojih je ovo prva. Puštam je kao probni balon da vidim koliko ona može da poleti u trenutku ne baš dobrom za umjetnost uopšte. Ali svi koraci počinju od prvog, a meni se nigdje ne žuri. Nisam ni pošao da bih negdje stigao, samo sam krenuo da ostavljam tragove u prašini u koju ću se i ja jednom pretvoriti. Ovo je pjesma trenutka, stanja svijesti, čovjeka koji posmatra i zaključuje i koji se pita. Mogao bih napisati novelu o posmatranju, odgonetanju vremena koje je pretumbalo sve i postavilo svijet na staklenim nogama, ali koga to još zanima? Zato sam pokušao kratkom pjesmom i svedenom melodijom da nešto kažem o tome, ali ne zbog bilo koga, već su moje muze htjele da me vode u drugačije vilajete stvaranja, pa eto pjesme pred vama, sa izmijenjenom strukturom, pa i stilom, iako se ‘Grimm’ osjeća iza svake note. Volio bih da istinski ljubitelji muzike to sami otkriju, iako je ovaj snimak skroz suv i sirov. Ideja se najjasnije vidi kada je ogoljena do kosti”, naveo je u propratnom tekstu na youtubu Đukanović.

Share.

Comments are closed.