Aleksandra Vojvodić Jovović: Ostanite doma, biće dana za šetnje našim prelijepim šetalištem

Profesorica u Muzičkoj školi “Petar II Petrović Njegoš“, sopranistkinja Aleksandra Vojvodić Jovović ovih dana, slijedeći preporuke koje neprekidno dolaze sa svih relevantnih adresa “ostaje doma“. Vrijeme, kako je istakla u telefonskom uključenju u program Radio Bara, provodi sa svojim najmilijima.

“Pokušavam da uskladim obaveze. Već drugu sedmicu neprestano sam u kući sa porodicom. Nijesmo zaraženi koronavirusom, potrudićemo se da tako i ostane. Ponosna sam na svoje sugrađane koji poštuju preporuke i na taj način čuvaju sebe, svoju familiju, prijatelje i starije članove domaćinstva”, kaže Aleksandra.

Umjetnica, čiji je rad poznat i van okvira grada i države, ističe da joj poštovanje preporuka u danima kada je posvećena porodici ne pada teško.

“Pomažem ćerki kada radi zadaću koju dobija posredstvom kanala RTCG 2, ali i one koju nam redovno šalje nastavnica Svetlana iz O.Š. ‘Anto Đedović’. Sa najmlađim članom porodice, petogodišnjim sinom Petrom, igram razne igre za djecu predškolskog uzrasta, učim ga da crta, piše…”, kaže Vojvodić Jovović.

Od ove sedmice nastavnici Muzičke škole “Petar II Petović Njegoš“ angažovani su da putem vajbera ili skajpa drže individualne časove učenicima.

“Ja držim časove solo pjevanja, pa mislim da je i komšiluku mojih đaka u zgradama interesantno da čuju upjevavanje kompozicija klasične muzike u njihovoj izvedbi. Takođe, pozdravljam i moj komšiluk”, kaže sopranistkinja koja ističe da je, dok god je bilo moguće, vodila računa da se ne raspjevava u svom domu, ali će, kako kroz smijeh konstatuje i oni sada “morati malo da se obrazuju po tom pitanju“ i “istrpe dok bude trajao rad od kuće“.

Aleksandra se, uz brojne crnogorske muzičare, odazvala pozivu tekstopisa iz Podgorice Ljuba Jovovića, pa je otpjevala pjesmu “Ostani doma“, koja je postavljena na You Tube kanalu.

Sugrađanima se zahvalila na odgovornom ponašanju, poručila im da ostanu kod kuće, sačuvaju se koliko god je moguće, jer, kako je podvukla “biće dana za šetnje našim prelijepim Šetalištem kralja Nikole, kojeg smo se svi jako uželjeli“.

Share.

Comments are closed.