Ammar Smajić oduševio vršnjake video prezentacijom domaćeg zadatka

Učenik šestog razreda OŠ “Mrkojevići” iz Pečurica Ammar Smajić uradio je video prezentaciju domaćeg zadatka iz biologije koja je objavljena na školskoj fejsbuk stranici. I to ne bi bilo toliko neobično, da Ammar nije sam odlučio da zadatak bude realizovan video projekcijom. Vrijeme epidemije i nastava na daljinu, tako je iznjedrila nove oblike izražavanja, koji su istovremeno kreativni i zanimljivi, što i jeste cilj savremene i aktivne nastave.

UČENICI U ULOZI NASTAVNIKAPrezentacija domaćeg zadatka iz biologije učenika VI razreda Ammara Smajića

Gepostet von OŠ "Mrkojevići" Pečurice am Samstag, 25. April 2020

Ammarova profesorica biologije Mirjana Vukčević, kazala nam je da pored platforme #uči doma, za realizaciju nastave na daljinu, u školi “Mrkojevići” koriste i brojne druge aplikacije, te da su učenici veoma angažovani i kreativni. Primjer je domaći zadatak Ammara Smajića, koji je za temu “Značaj sjemena”, uradio trominutnu video prezentaciju.

Ammar je odabrao da govori o pasulju, suncokretovom sjemenu, grašku i kukuruzu, navodeći njihova hranljiva i ljekovita svojstva, nutritivne vrijednosti i druge zanimljivosti. Koncizno i jasno predstavio je karakteristike ovih biljaka, a potom poručio da se treba odnositi odgovorno i poštovati ono što nam je priroda dala.

Pod nazivom “Učenici u ulozi nastavnika”, video prezentacija Ammara Smajića objavjena na fejsbuk stranici škole je naišla na opšte oduševljenje učenika, nastavnika i roditelja djece koja pohađaju ovu obrazovnu ustanovu. O tome svjedoče brojni lajkovi i komentari puni komplimenata.

Profesor Mirjana Vukčević objašnjava da je učenicima bilo omogućeno da sami odaberu način i formu izrade domaćeg zadatka.

“Neko se odlučio za izradu panoa, neko je radio na listu od bloka za crtanje, zatim u vidu referata, a Ammar je uradio video prezentaciju i pobrao simpatije cjelokupne školske zajednice“, objasnila je.

Share.

Comments are closed.