Bar 28. juna domaćin spektakla City Games

Popularne ljetne igre za sve generacije u sklopu svoje međunarodne turneje ove godine će biti organizovane i u Baru.

Jubilarna, deseta sezona ovog zabavnog programa, koji sadržajem i adrenalinskim nabojem podsjeća na nekadašnje legendarne “Igre bez granica” donosi ukupno 26 takmičenja u gradovima Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Slovenije, a Bar će biti domaćin spektakla zakazanog za 28. jun!

Prema propozicijama, svi timovi broje po šest članova, među kojim su najmanje dvije ženske osobe.

U prethodnih devet sezona, “City Games” su organizovane u 34 gradova zemalja regiona u kojima se takmičilo 150 različitih ekipa, a sa tribina je uživo igre pratilo preko 50.000 gledalaca!

Tokom prvih sedam sezona “City Games” odvijale su se pod imenom “Jadranske igre”. Do promjene imena došlo je zbog širenja Igara na zemlje koje nisu povezane Jadranom.

Ove godine Igre imaju novu scenografiju, rekvizite, ali i modernizovane verzije tradicionalnih disciplina ovog takmičenja – letećeg vaterpola, vodene košarke, regate i dr.  

U programu barskog izdanja “City games” učestvovaće veliki broj takmičara iz gradova okruženja, a program će trajati oko dva i po sata. Početak spektakla zakazan je za 19:30 u Marini Bar.

Program počinje takmičenjem u letećem vaterpolu. Nakon toga slijedi “spašavanje turistkinje”, pa potom “trka bačvi”. Četvrto takmičenje biće u košarci (vodena košarka), peto “trka magaraca” a šesto “veslo”. 

Spektakl će se održati na uglu marine gdje će biti postavljene montažne tribine, prateća scenografija i “borilišta” na vodi za sve discipline Igara.

Pokrovitelji i suorganizatori ovog događaja u našem gradu su Turistička organizacija Bar, AD Marina Bar i Opština Bar. 

Više informacija o “City Games” i programu možete pronaći na zvaničnoj stranici https://www.city-games.com 

Share.

Comments are closed.