Barski krosfiteri vježbaju u čast dr Duška Kljakića

Barski CrossFit klub “Station” će, u čast nedavno preminulog Dr Duška Kljakića, danas odraditi Hero WOD pod nazivom “Dr Dule”. WOD (Workout Of the Day) u krosfitu označava vježbu dana, a Hero WOD je nastao u čast vojnika, vatrogasaca, ljekara i policajaca koji su dali svoj život u obavljanju dužnosti.

“Na ovaj način, krosfit zajednica, čiji su i oni nerijetko bili dio, želi da im se oduži, podsjeti na njihovu žrtvu i oda posebnu počast”, naveli su iz ovog kluba.

Trener u CF klubu “Station” Branislav Nenezić objašnjava da je Hero WOD postala tradicija u krosfitu, koja se globalno razvila toliko da ih istog dana rade svi krosfiteri sirom svijeta.

“Oni predstavljaju zaštitni znak zemalja, gradova, zajednica, klubova. I naš klub, grad, naša zajednica i zemlja ulazi u taj ‘klub’, jer sada i mi imamo naš Hero WOD. A imamo ga jer smo imali heroja našeg grada – heroja čiji je telefonski poziv mnogima, pa i meni značio novi život, poziv koji nam je donio najveće radosti, poziv koji, nažalost, niko više neće primiti. Neće, jer je naš heroj pao na prvoj liniji fronta, ostavivši neizbrisiv trag u životu jednog grada”, istakao je Nenezić.

On je objasnio da su vježbe u WOD-u posebno birane i odraz su doktorovog života i profesije iz ugla jednog krosfitera, dok je broj ponavljanja koje treba odraditi, broj njegovih godina.

Iz CrossFit kluba “Station” pozvali su sve one koji žele da im se pridruže da se, na njima svojstven način, oproste od “od heroja našeg doba, heroja grada, velikog ljubitelja sporta, ponajviše fudbala, prim dr. Duška Kljakića”. Takođe, napomenuli su da će i svake naredne godine, na dan njegove smrti, biti odrađen “Dr Dule hero WOD”.

Share.

Comments are closed.