Barski vatrogasci dobili novu zaštitnu opremu

Služba zaštite i spašavanja Opštine Bar biće opremljena novom protivpožarnom zaštitnom opremom i baterijskim razvalnim alatom, za čiju nabavku je iz budžeta  Opštine izdvojeno blizu 70.000 €.

“Službenici koji obavljaju poslove zaštite i spašavanja dobiće nove vatrogasne zaštitne uniforme za gašenje požara u zatvorenim i na otvorenim prostorima, a nabavljen je i novi alat u vidu baterijskog i spasilaškog razupirača, baterijskih spasilačkih makaza, teleskopskog klipa i dodatne opreme koju koriste u akcijama spašavanja, za  zahtjevne tehničke i saobraćajne intervencije.

Nabavkom zaštitnih uniformi koje u potpunosti ispunjavaju neophodne standarde obezbjeđuje se maksimalna zaštita vatrogasaca u njihovom radu, i omogućava efikasnije djelovanje u složenim i opasnim akcijama spašavanja života i imovine ljudi. Uz obezbjeđenje zaštite vatrogasaca, nabavkom baterijskog razvalnog alata značajno su unaprijeđeni tehnička osposobljenost i kapaciteti barske Službe zaštite i spašavanja.

Imajući u vidu zahtjevnost posla i rizik kojem se pripadnici Službe prilikom pružanja pomoći svakodnevno izlažu, i posebno cijeneći profesionalni pristup i požrtvovanost barskih vatrogasaca i spasilaca, Opština  Bar u kontinuitetu unapređuje opremljenost Službe zaštite i spašavanja kroz nabavku opreme, čime značajno poboljšava uslove rada ove službe, a time i sigurnost građana Bara, i svih onih kojima je pomoć Službe zaštite i spašavanja neophodna”, istakli su iz Opštine Bar.

Oprema za barsku Službu zaštite i spašavanja nabavljena je nakon sprovedenog postupka javne nabavke i zaključenog Ugovora sa najpovoljnijim ponuđačem – DOO “Vatrooprema” iz Podgorice – koji je isporučio baterijski razvalni  alat, a očekuje se i isporuka zaštitne opreme u skladu sa ugovorom. Ponuđač će  takođe izvršiti obuku vatrogasaca i spasilaca za korišćenje nabavljenih  spasilačkih alata.

Share.

Comments are closed.