Biram Crnu Goru: Bavljenje sportom ne može biti privilegija

Danas se saopštenjem oglasila partija “Biram Crnu Goru”. Prenosimo ga integralno.

Na XVII sjednici Skupštine opštine Bar, koja je održana 4. novembra, veliku pažnju je privukla diskusija odbornice “Biram Crnu Goru” Sonje Simonovske koja je dugogodišnja sportska radnica. On je rekla da je povećanje budžetskih sredstava za sport u iznosu od 40.000 eura nedovoljno.

“Djeci koja žele da se bave sportom treba obezbijediti besplatno treniranje, jer mnogi roditelji nijesu u mogućnosti da izdvoje sredstva”, naglasila je Simonovska i dodala: “Predlažem da se kod Sekretarijata za kulturu, sport i mlade otvori nova klasifikacija, gdje će novac za besplatno bavljenje sportom biti raspoređen”.

Simonovska je posebno napomenula da ona, ali i “Biram Crnu Goru” očekuju od Sekretarijata da za 45 dana izradi Pravilnik o finansiranju sporta za djecu i da se projektnim finansiranjem klubovima prenesu sredstva, kako se djeci u klubovima koje finansira Opština Bar ne bi naplaćivala članarina.

“Povećanjem dotacija od strane Opštine Bar uspješnim klubovima, stekla bi se osnova da ti kolektivi najmlađim polaznicima ne naplaćuju članarinu. Bavljenje sportom ne smije biti privilegija pojedinaca, već mogućnost za sve- jer samo tako možemo imati zdravu naciju. Mi smo o ovome pričali i u našem Programu i od toga nećemo odustati”, zaključila je Sonja Simonovski, odbornica partije “Biram Crnu Goru” u Skupštini opštine Bar.

Share.

Comments are closed.