Biram Crnu Goru: Pozdravljamo uvođenje preventivnih mjera Vlade Crne Gore

Saopštenjem za javnost obratila se partija Biram Crnu Goru. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Imajući u vidu ozbiljnost situacije u kojoj se našlo čovječanstvo pred više nego objektivnim prijetnjama pojave i širenja virusa COVID – 19, kao odgovoran politički subjekat Biram Crnu Goru pozdravlja uvođenje preventivnih mjera Vlade Crne Gore. Naime, ni mnogo veći i napredniji zdravstveni sistemi nemaju cjelovit i u potpunosti adekvatan odgovor kako lokalizovati i suzbiti ovaj virus, tako da su, nažalost, smtne posljedice sve češća pojava.

Svjesni ozbiljnosti trenutka u kojem se kao društvo nalazimo, izražavamo zahvalnost prije svega naporima medicinskih radnika, ali i ostalim djelovima sistema koji svojim kontinuiranim angažovanjem u granicama mogućeg čine sve da šteta od dolaska ove pošasti novog doba bude što je moguće manja.

Biram Crnu Goru apeluje na građane da učine sve što je u njihovoj moći da dosljedno prate i poštuju zvanične medicinske instrukcije i da se odgovorno odnose prema svom, ali i životima ljudi iz svog okruženja. Imajući u vidu raspoložive informacije Svjetske zdravstvene organizacije o načinima širenja bolesti, smatramo da je sada više nego ikada neohpodna samosvjesnost pojedinca i njegovo odgovorno ponašanje.

Pojava pandemije će svakako imati negativne reperkusije po crnogorski ekonomski sistem. Vlada Crne Gore i resorno Ministarstvo moraju naći model po kojem će nastala šteta biti sanirana, u protivnom brojna tržišta, pa i tržište rada mogu biti izloženi značajnim problemima. Na udaru će se naći sve privredne djelatnosti- što se po modelu domino efekta u krajnjoj liniji mora odraziti ne samo na standard poslodavaca već i svakog pojedinca.

Biram Crnu Goru će u danima pred nama inicirati sastanke sa državnim zvaničnicima, ali i privrednicima kako bi proaktivno došli do najboljih rješenja uz što širi društveni konsenzus”, kaže se u saopštenju Biram Crnu Goru.

Share.

Comments are closed.