Bobanu nagrada za tekst na festivalu Naša radost

Naš sugrađanin, Slobodan Boban Mijović, dobitnik je nagrade za tekst na nedavno održanom 34. Međunarodnom dječjem festivalu “Naša radost” u Podgorici.

Za “Ljutu pjesmu” (“Ne sjecite šume”) Boban je napisao i tekst i muziku, aranžman potpisuje Saša Basarab, a izvela je Andrea Vulović iz Podgorice. 

Boban Mijović je karijeru započeo kao bubnjar “Katapulta”, ali je javnosti najpoznatiji po činjenici da je krajem osamdesetih osnovao bend “Bellmondo” i napisao sve pjesme za prvi album barskog rocka “Ako imaš dušu”. Nakon toga se posvetio uspješnoj karijeri kompozitora. Posljednjih godine redovno učestvuje na festivalima dječje muzike – “Naša radost” 2016. “Bumbar”; “Zlatna pahulja” 2017. “Mali miš”; “Zlatna pahulja” 2019. “Zašto”…

Zanimljivo je i to da je ove godine sve nagrade dodijelio stručni žiri kojim je presjedavala Baranka, mr Aleksandra Vojvodić Jovović.

Organizator festivala, čiji je direktor Aleksandar Saša Milošević, a umjetnička direktorica mr Zoja Đurović, i ove godine je JU “Dječji savez” Podgorica, a pokrovitelji Glavni grad i Ministarstvo kulture.

Share.

Comments are closed.