Bolnica u Baru dobila savremeno sanitetsko vozilo

U cilju nastavka kvalitetnog i sveobuhvatnog odgovora u borbi protiv koronavirusa danas su isporučena tri savremena sanitetska vozila Kliničkom centru Crne Gore i opštim bolnicama u Baru i Beranama, a ukupna vrijednost je 104 hiljade eura.

To je saopštio ministar zdravlja Kenan Hrapović, napominjući da je nabavka vozila dio zahtjeva medicinske struke.

“Ministarstvo zdravlja je dalo nalog Fondu za zdravstveno osiguranje, koji je u zakonskoj proceduri, po hitnom postupku, izvršio nabavku ova tri savremena kombi vozila. Ona su tako napravljena da se na veoma kvalitetan, brz i bezbjedan način može izvršiti dezinfekcija nakon transporta pacijenata, a upravo su namijenjena za prevoz pacijenata oboljelih od koronavirusa“, rekao je Hrapović.

Nabavka vozila je, kako je dodao, još jedan dokaz kontinuirane i snažne brige Vlade Crne Gore „da pobijedimo i ovu pošast, a naravno sredstva u iznosu od 104 hiljade eura su obezbijeđena iz budžeta države“.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, Sead Čirgić, kazao je da je Fond, shodno odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, a prema bilansu potreba koje je utvrdilo Ministarstvo zdravlja, pokrenulo i realizovalo postupak hitne nabavke tri sanitetska vozila.

„Sredstva za ovu nabavku obezbijedilo je Ministartsvo finansija, a ukupna vrijednost vozila je 104.400 eura, a ugovor smo potpisali sa dobavljačem Efel Motors. Radi se o zaista vrijednoj nabavci i iz zdravstvenog sistema su nam ukazali da je to neophodno da bi što bolje odgovorili ovoj situaciji u vezi sa epidemijom koronavirusa“, pojasio je Čirgić.

Vozila će, kako je dodao, dobiti upravo one bolnice koje su određene kao COVID bolnice.

„Tako da računam, da ćemo sada imati još bolju mogućnost zbrinjavanja naših pacijenata, prije svega onih ugroženih virusom korona“, istakao je Čirgić.

Share.

Comments are closed.