Božićna poslanica paroha barskog, protojereja stavrofora Slobodana Zekovića

Božićnom poslanicom obratio se paroh barski, arhijerejski namjesnik, protojerej stavrofor Slobodan Zeković.

“U ime Pravoslavne crkvene opštine barske i sveštenstva Arhijerejskog namjesništva barskog, Mitropolije crnogorsko-primorske, svim pravoslavnim hrišćanima čestitam radosni praznik Roždestva Hristovog sa pozdravom: Mir Božji, Hristos se rodi!                                                                 

Hristos se rađa – proslavite! Hristos sa nebesa – susrećite! Hristos na zemlji – uzvisite se! Ove riječi Svetog Grigorija Bogoslova uvode nas u neizrecivu tajnu i radost najčudesnijeg događaja svih vremena i svih svjetova – Rođenje Hristovo.                     

Bog ulazi u maticu istorije i ljudskog života, postaje čovjek, sjedinjujući nebo i zemlju, Boga i čovjeka.Tek u ličnosti Bogočovjeka – Hrista, ljudska priroda nalazi svoj istinski i vječni smisao i cilj, svoje osvećenje i spasenje.                                       

Ovaj praznik i ova tajna nas prizivaju da se uzvisimo i susrećemo Boga koji dolazi u tijelu, prinoseći svoje biće i sve svoje na dar Onome koji se i sam prinosi da bismo imali život istinski i neprolazni…”, kaže se, pored ostalog, u Božićnoj poslanici protojereja stavrofora Slobodana Zekovića.   

Share.

Comments are closed.