Bračni par Montesinos: Bar će zauvijek za nas biti poseban grad

Za pravu ljubav ne postoje prepreke ni granice – to su još jednom potvrdili Ruskinja Marta Krishtofovic Montesinos i Španac Pablo Domingo Montesinos, koji su se protekle nedjelje vjenčali u Baru.

Njihova neobična ljubavna priča počinje u Americi. Upoznali su za Božić u Nju Orleansu. Pablo je tamo radio u hostelu, a Marta je došla za praznike.

“Oduvijek sam voljela da slušam džez i želja mi je bila da praznike provedem u zemlji i gradu u kojem je taj muzički pravac i nastao. Upoznali smo se odmah prve večeri. Sjećam se da mi je, kada sam mu rekla da sam iz Rusije, recitovao jednu rusku pjesmu. Iznenadila sam se, mislila sam da je i on iz Rus. Međutim, rekao mi je da je iz Španije, a da govori pomalo ruski jezik”, prisjeća se Marta.

Bila je to, kažu, ljubav na prvi pogled. Pablo je potom, u februaru boravio u Moskvi.

“Trebalo je da ide na Bali da uči da surfuje, ali došao je kod mene. Rekao je da nema ništa ljepše od februara u Moskvi“, s osmjehom priča Marta.

Ona je u martu trebalo da otputuje u Španiju, da je upozna sa njegovom familijom. Međutim, zbog pandemije, države su tada zatvorile granice i svi letovi su odloženi.

“Naravno, nadali smo da to neće potrajati i da ćemo imati mogućnost da se vidimo, non- stop smo bili na vezi. Ali, do našeg ponovnog susreta protekli su mjeseci. Sreli smo se ponovo nakon osam mjeseci u Zagrebu. A tek krajem septembra smo konačno omogućili naš dolazak u Španiju. Upoznala sam se sa njegovima i dobila vjerenički prsten“, kaže Marta.

Zbog pandemije i komplikovane procedure, vjenčanje u Španiji  je bilo moguće organizovati tek u martu iduće godine. Ali, oni nijesu više htjeli da odlažu krunisanje svoje ljubavi brakom. 

„Nijesmo dugo razmišljali, odmah smo uzeli karte i došli u prelijepu Crnu Goru. Ova zemlja i grad Bar su sada za nas posebni, jer smo ovdje uspjeli da ostvarimo našu želju da se vjenčamo, uprkos pandemiji, bez komplikovane procedure i papirologije. Obećali smo jedno drugom da ćemo neku od godišnjica braka proslaviti ovdje i ostati duže kako bi mogli bolje da upoznamo vaš grad i zemlju“, kazala je Marta za Radio Bar i Bar Info.

Svjedoci na vjenčanju bili su Milovan i Viktorija Ceković koja je sve i organizovala, dok je prevodilac ceremonije bila prof. Milena Lukšić Đurović.

“Nema ljepših riječi i pogleda od onih kada dvoje na vjenčanju stišću ruke, kradomice se gledaju. Pogledi svjetlucavi jer, ljubav ih štiti od svega spoljašnjeg“, zaključila je prof. Lukšić Đurović.

Share.

Comments are closed.