Brčvak nastavio da pomaže zdravsteni sistem

Veliki humanista Hajriz Hačko Brčvak obezbijedio je medicinsku opremu u vrijednosti od preko 183.000.00 dolara za bolnice u Bijelom Polju, Baru i Podgorici, koja je prijeko potrebna u borbi sa novonastalom situacijom, tj koronavirusom.

Saosjećajući se sa svojom državom i narodom Hajriz nastavlja sa velikim djelima, obezbijedivši sredstva za kupovinu:

– 250.000 maski
– 1 milion rukavica
– 100 aparata za temperaturu
– 1000 zaštitnih odijela
– 4 respiratora

“Ovaj vid pomoći biće veliki vetar u leđa i olakšanje svom medicinskom osoblju u borbi sa koronavirusom. Olakšan rad, daće bolje rezultate ne samo za pacijente, već i za kompletan zdravstveni aparat u Crnoj Gori”, kazali su iz Opštine Bijelo Polje.

Za bolnicu u Bijelom Polju je planirano 50.000 maski, 200.000 rukavica, 30 aparata za merenje temperature, 200 zaštitnih odijela i jedan respirator.

Isti broj je planiran za bolnicu u Baru, dok je preostali dio namjenjen Kliničkom centru u Podgorici.

“Cijenimo da ovakav gest Hajriza Brčvaka, koji je samo još jedan u nizu, došao u pravo vrijeme, preventivno djelujući i spašavajući živote. Crnogorsko društvo će znati cijeniti ovakve ljude, prepoznajući ih kao pokretače dobročinstva.

Ne staje se samo na ovome, već je firma ‘Mih Gmbh’ i zaposleni u njoj, sa saradnicima, prikupila dodatnih 33.000 eura, koje će biti donirane kao pomoć u borbi protiv koronavirusa. Ovakav društveno odgovoran pristup treba biti dio poslovne etike svih preduzeća u Crnoj Gori. U ime svih građana Crne Gore zahvaljujemo se bratu Hajrizu Brčvaku, firmi ‘Mih gmbh’ i radnicima na pokazanoj velikoj humanosti”, zaključili su iz Opštine Bijelo Polje.

Share.

Comments are closed.