Brojne nagrade za učenike barske Muzičke škole

Učenici muzičke škole “Petar II Petrović-Njegoš” su na 46. Muzičkom festivalu mladih Crne Gore, koji je održan u Umjetničkoj školi za muziku i Balet “Vasa Pavić” u Podgorici, osvojili brojne nagrade.

Prvim mjestima okitile su se Lana Milanović, klavir ( I kategorija) , klasa prof. Jelene Dobrković, Andrea Vukšić, flauta ( III kategorija), klasa prof. Biljane Dedić i Sofija Eleneva , flauta ( I kategorija), klasa prof. Tamare Stijepović.

Druga mjesta osvojile su Tara Vlajnić, solo pjevanje ( I kategorija) , klasa prof. Aleksandre Vojvodić Jovović i Lucija Ulićević, klavir ( III kategorija), klasa prof. Ane Vukazić.

Peta mjesta na ovom takmičenju osvojili su Elena Tomanović, solo pjevanje I kategorija), klasa prof. Bojane Pejanović i Trio violina, Sara Kovačević, Ana Nikoloska,Vuk Mastilović, (I kategorija), klasa prof. Vatroslava Simić.

Ostali učenici su dobili diplomu za učešće. Mlade takmičare iz Bara kao korepetitori pratili su su profesori: Nikoleta Strugar, Ivana Kusovac i Jovana Vukazić.

“I ove godine , kao i predhodnih, naša škola je postigla izuzetne rezultate na 46. muzičkom festivalu mladih Crne Gore u Podgorici. U odnosu na ranije, promijenjen je način bodovanja, tako što u odnosu na prošlo takmičenje se dodjeljuje samo po jedna nagrada od 1-5 mjesta. Ostali učesnici dobijaju diplome o učešću. S obzirom na ovakav strogi kriterijum, zadovoljni smo postigutim rezultatima.Naši učenici nastavljaju da se takmiče na međunarodnim takmičenjima , sa kojih očekujemo dobre rezultate.U toku je priprema i prezenacija za predstojeći prijemni ispit koji će se održati u srijedu 29. maja sa početkom u 18.00 h kao i 5. juna u 18.00 h. Pravo na upis imaju predškolci i učenici koji završavaju prvi razred osnovne škole”,  kazao je direktor barske Muzičke škole, mr Miro Kruščić.

Share.

Comments are closed.