BSC Bar započeo sprovođenje projekta WINDOW2BAR

Business start-up centar Bar je započeo sprovođenje projekta “WINDOW2BAR”, koji ima za cilj da doprinese razvoju Bara kao “pametne turističke destinacije”.

Ovo podrazumijeva kreiranje inovativnih turističkih proizvoda i servisa uz korištenje pametnih tehnologija i alata. Projekat finansira Evropska unija i Vlada Crne Gore kroz “Kolaborativnu grant šemu za inovativne projektne ideje” koju sprovodi Ministarstvo nauke.

Tokom narednih 18 mjeseci, koliko traje sprovođenje projekta, BSC Bar će zaposliti 2 mlada istraživača koja će raditi na unaprjeđenju znanja i razumijevanju razvojnih mogućnosti lokalnog turizma. Takođe će biti organizovani radionica i seminar sa svim relevantnim institucijama iz oblasti turizma na teme poput digitalizacije i gejmifikacije u turizmu.

Biće unaprijeđena i digitalna infrastruktura, a lokalnom stanovništvu i privredi ponuđen novi model prezentiranja turističkog sadržaja. Digitalne tehnologije su budućnost i želimo da u takvom okruženju afirmišemo kulturu, tradiciju i istorijsko nasljeđe Bara i unaprijedimo iskustvo turista koji dolaze u naš grad.

Share.

Comments are closed.