Čestitike povodom katoličkog Uskrsa

“Povodom najvećega kršćanskog blagdana koji simbolizira Božju, ali i čovjekovu pobjedu nad smrću, grijehom i zlom, kao i nadu u radost, blagostanje i vječni život, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore preuzvišenom ocu nadbiskupu barskome, mons. Rroku Gjonlleshaju , preuzvišenom ocu biskupu kotorskome, mons. Iliji Janjiću s cjelokupnim svećenstvom te svim vjernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru srdačno čestita Uskrs, sa željom da ovaj blagdan proslave u krugu najbližih, u zdravlju, obilju blagoslova i veselju”

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore

* * * * *

“Svim građanima i građankama koji slave Uskrs prema gregorijanskom kalendaru, kao i svještenstvu rimokatoličke crkve, srdačno čestitam veliki hrišćanski praznik.

Neka predstojeći blagdani unesu mir i sreću u važe živote i neka budu prilika da svi zajedno promislimo o istinskim vrijednostima čovječnosti, tolerancije, praštanja i zajedničkog života.

Želim vam da uskršnje praznike provedete sa najdražima, u zdravlju, obilju i veselju.”

Andrija Popović,
predśednik Liberalne partije

* * * * *

Lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, čestitao je danas uskršnje praznike svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti.

“Najveći hrišćanski praznik, kako i dolikuje, provedite sa svojim najbližima u miru, blagostanju i zdravlju. Neka blagdani doprinesu većem međusobnom poštovanju, toleranciji i uvažavanju, kao osnovnim vrijednostima našeg društva ali i cijeloga čovječanstva. Neka Uskrs donese duhovni mir i blagostanje i podsjeti na trajne i neprolazne vrline čovječanstva. Neka praznik probudi najbolje u nama”, kazao je Abazović.

On je poželio da sa uskršnjim praznicima dočekamo i bolje dane i život za sve građane Crne Gore.

„Uskršnji praznici su podstrek da oživimo simboliku pobjede dobra nad zlim i vratimo vjeru da su prave vrijednosti čovječanstva neprolazne i da se za njih vrijedi boriti, baš kao i za drugačiju, bolju i pravedniju Crnu Goru i njenu bolju i svjetliju budućnost“, zaključio je Abazović.

* * * * *

“Uskrs, kao jedan od najvećih kršćanskih praznika simbolizira pobjedu nad životom, ali i upućuje na prave životne vrijednosti, međupoštovanje, toleranciju, ljubav i razumijevanje. Vjerujem da ćemo kao društvo jačati sve te vrijednosti, kako bismo svi zajedno odoljeli nepravdi, nasilju i netoleranciji, a okrenuli se svemu onome što nas čini boljima i odlučnijima u izgradnji pravednijeg i demokratskijeg društva. U to ime vama i vašim obiteljima želim sretan Uskrs”.

Marija Vučinović,
ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore

* * * * *

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je Uskršnju čestitku vjernicima katoličke vjeroispovjesti i sveštenstvu, nadbiskupu Barskom, monsinjoru Roku Đonlešaju i biskupu Kotorskom monsinjoru Iliji Janjiću:

“Blagi dani, najavljeni neočekivano lijepim vijestima su kroz tradiciju hrišćanstva doživljavani kao najradosniji praznik i prethodnica ljepšeg vremena. Vjera u dobro i vjera da će moralnost i pravičnost pobijediti zlo doživljava svoj trijumf kroz iskrenu humanu težnju da se hladnoća tame pobijedi svjetlošću svitanja. 

Ta vjera je u Crnoj Gori, uz miran suživot svih njenih naroda, odrednica koja garantuje njenu budućnost.

Svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti želim da im Uskršnja okupljanja u krugu najmilijih donesu spokoj, dobro zdravlje i veselje. Nazdravlje vam blagi dani i srećan Uskrs“.

Share.

Comments are closed.