Čestitke političkih partija povodom katoličkog Božića

U redakciju Radio Bara stigle su čestitke povodom katoličkog Božića. Objavljujemo ih po redosljedu prispijeća:

* * * * *

Predsjednica Socijaldemokratske partije Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković uputila je građanima Crne Gore katoličke vjeroispovjesti kao i sveštenstvu Katoličke crkve u Crnoj Gori čestitku povodom nastupajućih praznika.

“Božićni praznici oduvijek su bili vjesnici radosti i okupljanja. U vremenu izazova kada se svako zajedništvo bori sa prijetnjama nerazumijevanja i netolerancije Božić je vrijeme za prisjećanje na univerzalne vrijednosti koje uprkos lošim vremenima ne gube svoju snagu: ljubav, porodica i gradjanska solidarnost. Vjerovanjem u društvo jednakih i djeljenjem poruka mira i tolerancije svi učestvujemo u izgradnji bolje Crne Gore kao porodice u kojoj će svi gradjani radosno slaviti sve svoje praznike.

Svim građanima koji slave Božić po Gregorijanskom kalendaru želim dobro zdravlje, mir, ličnu i porodičnu sreću. U ime SDP i svoje lično ime, čestitam vam Božić”, navodi se u čestitci Vuksanović Stanković.

* * * * *

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, sveštenstvu Katoličke crkve i svim građanima Crne Gore koji praznike slave po Gregorijanskom kalendaru, u ime Biram Crnu Goru i u svoje ime, upućujem tople čestitke i najlješe želje!

Božić je praznik radosti koji nam daje nadu i podstrek da savladamo mnogobrojne i svakodnevne prepreke i iskušenja.

Želim da praznik Hristovog rođenja unese mir, zdravlje, sreću i blagostanje u vaše domove i još više osnaži osjećanja zajedništva, uvažavanja i posvećenosti da Crnu Goru, naš zajednički dom, učinimo što boljim i ljepšim mjestom za život.

S poštovanjem,
Predsjednik Biram Crnu Goru
Radomir Novaković Cakan

* * * * *

Svim građanima rimokatoličke vjeroispovijesti, barskom nadbsikupu Roku Đonlešaju, kotorskom biskupu Iliji Janjiću kao i svima onima koji slave prema gregorijanskom kalendaru, u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore, upućujem najiskrenije čestitke povodom Badnjeg dana i nastupajućeg Božića.

Praznik sloge i praštanja neka bude prilika da zajednički promislimo o toleranciji i prihvatanju drugog, drugačijeg i različitog sa univerzalnim duhom humanosti i čovjekoljublja. Blagdani pred nama treba da nadahnu ljubav u srcu svakog čovjeka i da zajedno sa komšijama, prijateljima i sugrađanima osjetimo blagodati prazničnih dana. To je ono na čemu crnogorsko društvo i jeste utemeljeno i što je najveće bogatstvo svakog čovjeka u Crnoj Gori.

Želim vam da Božićne praznike provedete sa najdražima, u miru, radosti i sreći.

Predśednik Liberalne partije
Andrija Popović

* * * * *

Čestitka, koju je  predsjednik OO DPS Bar, dr Dragoslav Tomanović, povodom nastupajućih božićnih i novogodišnjih praznika, uputio građanima Bara.

“Poštovani građani Bara,

Na kraju godine uobičajeno je da se sumiraju rezultati i iskazuju očekivanja u onoj koja dolazi. Zato, gledajući u cjelosti ono što je u proteklih dvanaest mjeseci urađeno u razvoju naše opštine, DPS kao vodeća partija u lokalnoj vlasti, ali i kao najjača politička snaga u Baru, može iskazati zadovoljstvo ostvarenim rezultatima. Nesumnjivo da je u protekloj godini unaprijeđen kvalitet funkcionisanja lokalne vlasti i javnih službi, poboljšani uslovi života građana Bara u mnogim segmentima, kao i komunikacija između građana i lokalne uprave. Izvjesni su i pomaci u realizaciji razvojnih projekata, koji će doprinijeti većem zapošljavanju i poboljšanju standarda naših građana. Unaprijeđena je i kulturna ponuda našeg grada, tako da već sada možemo govoriti o kontinuitetu kulturnog života tokom čitave godine. O uspješnosti lokalne uprave svjedoče i rezultati turističke sezone tokom 2019. godine. DPS je svojim udjelom u funkcionisanju gradske vlasti značajno doprinijela takvim rezultatima i ostvarenim napretkom u različitim oblastima društvenog života Bara. Pored toga što smo politička stranka koja je programski posvećena prosperitetu i modernizaciji našeg grada, mi smo ujedno i politička stranka koja izuzetno uvažava njegove tradicionalne vrijednosti i koja daje doprinos skladu svih naših vjerskih i nacionalnih identiteta. Uvjereni smo da takvu našu politiku građani Bara prepoznaju i uvažavaju, uprkos nedobronamjernim i neistinitim prigovorima da DPS svojim djelovanjem ugrožava pojedine vjerske zajednice ili identitete. DPS Bara će se uvijek zalagati za toleranciju različitosti i za afirmaciju svih vjerskih i nacionalnih identiteta koji na našem prostoru žive stoljećima. Takođe, i u narednoj godini ostajemo posvećeni politici koja će doprinositi ekonomskom i sveukupnom društvenom prosperitetu Bara i boljitku svih njegovih građana. Sa uvjerenjem da ćemo zajednički ostvariti ciljeve kojima smo posvećeni,  svim građanima Bara želim srećnu i uspješnu Novu 2020. godinu, a vjernicima katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti čestitam Božić”, navodi se u čestitki dr Tomanovića.

* * * * *

Predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica čestitala je danas katolički Božić nadbiskupu barskom Roku Đonlešaju, kotorskom biskupu Iliji Janjiću, sveštenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

“Radost ovog velikog praznika treba da bude nova prilika da svi zajedno nađemo put do vječnih hrišćanskih vrijednosti, koje su oličene u međusobnom poštovanju, uvažavanju i razumijevanju. Istrajmo u uvjerenju da su dijalog, tolerancija i zajedništvo ono što treba slijediti kako bi gradili bolju budućnost za sve građane i građanke Crne Gore, bez obzira na vjeroispovijest”, navodi se u čestitci Jonice.

“Želim da predstojeće praznične dane provedete u miru i porodičnoj sreći, dobrom zdravlju i radosti”, zaključuje se u čestitci predsjednice Socijalista Crne Gore.

Share.

Comments are closed.