Čestitke za Ramazanski Bajram

Čestitke za Ramazanski Bajram uputili su i predstavnici političkih partija. Objavljujemo ih po vremenu prispijeća u redakciju.

Dragi vjernici,

Danas je posljednji dan u mjesecu punom molitve, milosrđa, dobročinstva, žrtve i napora da osvježite svoj odnos sa Bogom i svojim bližnjima. Nadam se da je Svevišnji Bog prihvatio post i sva dobra djela tokom ovog blagoslovljenog mjeseca kao i da će sve  vjernike muslimanske vjeroispovjesti nagradi svojim blagodatima.

Stoga, u ime svoje porodice, kao i u ime Nove Demokratske Snage Forca, želim da vam proslijedim najtoplije čestitke uz poruku koja odražava jedan o ciljeva posta, a to je mir, milost i ljubav nek preovlada nad vama i vašim porodicama.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

predsjednik FORZE Nazif Cungu

***

Predsjednica Socijaldemokratske Partije Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković čestitala je Ramazanski Bajram vjernicima islamske vjeroispovjesti i Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću.


“U teškim vremenima najsnažnije se pokazuju ljudskost, sloga i solidarnost. Najveća je vrlina sačuvati snagu u vremenima iskušenja, a hrabrost staviti želje drugih ispred svojih. Neka nam svima Ramazanski Bajram donese porodično jedinstvo i društvenu solidarnost. Danas nam je, više nego ikad, potrebno da jedni druge bodrimo mislima, a pomažemo djelima. Želim vam da Ramazanski Bajram dočekate u dobrom zdravlju i veselju uvjerena da će dani koji uslijede donijeti nove razloge za radost”, navodi se u čestitci Vuksanović Stanković.

***

U ime Liberalne partije i svoje lično ime, svim građanima i građankama Crne Gore islamske vjeroispovjesti, kao i predstavnicima Islamske zajednice u Crnoj Gori, srdačno čestitam Ramazanski Bajram uz poruku: Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Neka predstojeći blagdani unesu radost, mir i sreću u sve domove i među sve ljude, neka duh mjeseca Ramazana iskaže vrhunac svojeg značenja i svoje suštine kroz dobre međuljudske odnose, iskrenost, humanost i praštanje među ljudima. Želim vam da praznične dane provedete veselo i srećno sa svojim porodicama i dragim ljudima, pazeći na svoje i zdravlje i sigurnost drugih ljudi.

Andrija Popović, predsjednik Liberalne partije

***

Grad Bar već vjekovima gradi, održava i uvažava multietnički i multivjerski sklad ovog prostora, doprinoseći time afirmaciji društva različitosti i njegovih vrijednosti. Upravo ove vrijednosti temelj su i savremene Crne Gore, koja ih utkala u svoje državno biće i postavila kao princip na kome počiva njeno građansko društvo.

DPS, kao moderna građanska partija, u potpunosti je posvećena očuvanju i snaženju ovih vrijednosti, uvjerena da Crna Gora bez njih ne može postojati, niti se razvijati kao savremeno građansko društvo. Zbog toga danas, na ovaj veliki praznik, sa posebnim poštovanjem, obraćamo se svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u našoj sredini, sa željom da Ramazanski Bajram provedete u dobrom zdravlju, uz svoju porodicu i prijatelje i da osjećanje duhovnog mira, radosti i zadovoljstva ispuni svaki dom. Zajedno, kao i do sada, poštujući jedni druge, nastavićemo da stvaramo bolju budućnost i gradimo Crnu Goru kao najbolju kuću za sve nas.

 U ime Opštinskog odbora DPS-a Bar i u svoje ime, najsrdačnije čestitam Ramazanski Bajram.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Bar, dr Dragoslav Tomanović

***

Povodom Ramazanskog Bajrama, u ime Biram Crnu Goru i u svoje ime, upućujem iskrene čestitke vjernicima islamske vjeroispovjesti i Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću.

Nakon mjeseca posta, zahvalnosti i odricanja, ove 2020. godine, koja će ostati zapamćena po epidemiji koja je zahvatila cio svijet, slavićemo u izuzetnim okolnostima, više nego ikada upućeni jedni na druge, ujedinjeni u strpljenju i istrajnosti. Zato, neka nas, kao i uvijek do sada, u svim životnim iskušenjima, vode ljubav i radost, uzajamno poštovanje i razumijevanje, istinoljubivost i pravednost.

Uz želju da i ovaj Bajram dočekate u zdravlju i sreći, još jednom upućujem iskrene bajramske čestitke.

Predsjednik Biram Crnu Goru Radomir Novaković Cakan

***

Socijalistička narodna partija Crne Gore čestita svim vjernicima islamske vjeroispovjesti Ramazanski Bajram, njihov veliki praznik.

U tom duhu. želimo vam puno dobrog zdravlja, sreće i napretka, da ih dijelite najprije sa svojim najbližima, a onda i sa cijelim društvom. Jer naša zajednička kuća Crna Gora može biti srećna i uspješna samo ako smo svi zajedno u njoj srećni i zadovoljni.

Želimo vam da bajramske dane provedete okruženi svojim najmilijima, kako bi, kao i svi mi, skupili dovoljno snage da zajedno prebrodimo sve nevolje koje su nas snašie i one koje nas očekuju. Srećan vam praznik.

SNP CG

***

Predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica čestitala je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću, kao i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti Ramazanski Bajram.

“Neka ovaj uzvišeni praznik podstakne ono najvrednije u nama oličeno u dobroti, povjerenju i toleranciji. Njegujući zajedništvo i ljepotu različitosti, učvršćujemo vjeru u napredak i gradimo pravi put za srećnu budućnost naše Crne Gore”, kaže se u čestitki Jonice.

“Želim vam da Ramazanski Bajram provedete u miru, dobrom zdravlju, blagostanju, uz ličnu i porodičnu sreću, zajedno sa svim ljudima dobre volje”, istakla je Jonica.

Share.

Comments are closed.